Budžeta komisija atbalsta finansējuma pārdali, lai skolas varētu nodrošināt mācību līdzekļu iegādi

(13.08.2013.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien, 13.augustā, atbalstīja apropriācijas pārdali, lai nodrošinātu mācību līdzekļu iegādi, sākoties jaunajam mācību gadam. Saskaņā ar Saeimas pieņemtajiem likumu grozījumiem mācību līdzekļu iegāde skolu vajadzībām jānodrošina par valsts, nevis vecāku līdzekļiem.

Budžeta apakšprogrammai „Mācību literatūras iegāde” plānots novirzīt 310 151 latu.

Finanšu ministrijas Budžeta departamenta direktore Ilonda Stepanova šodien deputātus informēja, ka ministrijai nepieciešams Saeimas komisijas atbalsts, jo finansējuma pārdales apjoms saskaņā ar likumu pārsniedz 5 procentus no kopējās apakšprogrammas līdzekļu apjoma. I.Stepanova sacīja, ka tiek veikta iekšējo līdzekļu pārdale Izglītības un zinātnes ministrijas budžetā, un finansējumu paredzēts pārdalīt no studējošo un studiju kreditēšanas apakšprogrammas, kurā, ņemot vērā tirgus attīstību, ir rasts ietaupījums.  

Saeima šī gada 9.jūlijā galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Izglītības likumā un Vispārējās izglītības likumā, kas noteic, ka no 2013.gada 1.septembra mācību literatūras, kā arī metodisko līdzekļu, uzziņu literatūras un digitālo mācību līdzekļu un resursu (elektronisko izdevumu) iegādi pilnībā finansē no valsts budžeta līdzekļiem un valsts budžeta mērķdotācijām.




Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā