Papildināts Saeimas informatīvo materiālu klāsts

(28.07.2013.)

Saeimas informatīvo materiālu klāsts papildināts ar jaunām infografikām un vairākiem video sižetiem.

Šī gada jūnijā, atzīmējot Saeimas atjaunošanas divdesmitgadi, sagatavotas divas infografikas, kas sniedz ieskatu Latvijas parlamenta pēdējo divdesmit gadu vēstures interesantākajos faktos un notikumos. Savukārt videosižetu klāsts papildināts ar video par Saeimas lomu valsts ārpolitikā un parlamenta un mākslas izglītības iestāžu sadarbību.

Vai un kā parlaments var ietekmēt valsts ārpolitiku un teikt savu vārdu arī Eiropas Savienības jautājumos? Videosižetā „Saeimas loma valsts ārpolitikā” Saeimas komisiju vadītāji un darbinieki stāsta par parlamenta lomu un instrumentiem Latvijas ārpolitikas veidošanā.

Saeimai ar mākslas izglītības iestādēm vairāku gadu garumā ir izveidojusies cieša sadarbība, rīkojot dažādus projektus, tāpēc arī pats parlaments ir kļuvis par vietu, kur top mākslas darbi. Saeimas namā īstenotie mākslas projekti atspoguļoti videosižetā „Māksla ienāk Saeimā”.

Savukārt to, kā parlaments ikdienā iesaistās resursu taupīšanā, var uzzināt interaktīvā infografikā, kā arī video sižetā „Saeima ― videi draudzīgs parlaments”.

Par Saeimas vēsturi, funkcijām un tradīcijām vienkopus var uzzināt aktualizētajā prezentācijā par Saeimu, kas tagad pieejama prezi.com vidē.

Būtiskākais par Saeimas nozaru komisiju funkcijām, sastāvu un darbu apkopots jaunajās faktu lapās, kas ikvienam interesentam pieejamas elektroniski.

Visi informatīvi izglītojošie materiāli par Saeimu vienkopus pieejami parlamenta mājaslapā https://www.saeima.lv/lv/par-saeimu/informativie-materiali-par-saeimu.

Saeima nesen ir pievienojusies arī sociālajam tīklam Instagram, un kontā jekaba11 piedāvā neierastus foto rakursus un neformālu skatījumu uz parlamenta ikdienu.

Latvijas parlaments jau kopš 2009.gada ir aktīvs tviterī, un @Jekaba11 konta sekotāju skaits pārsniedzis septiņus tūkstošus. Savukārt fotogrāfijas par Saeimas darbu un parlamenta pasākumiem, kā arī video ikvienam bez maksas pieejami Saeimas kontos www.flickr.com/saeima un www.youtube.com/saeimaSAB.






Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde