Izglītības, kultūras un zinātnes komisija iztaujās iesaistītās puses par situāciju Rīgas pilī

(23.07.2013.)

Lai iztaujātu iesaistītās puses par aktuālo situāciju pēc ugunsgrēka Rīgas pilī un spriestu par neatliekami veicamajiem darbiem, ceturtdien, 25.jūlijā, sasaukta Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde.

Viens no sarunu blokiem būs neatliekamā rīcība Rīgas pils jumta atjaunošanai. Tāpat tiks pārrunāts plāns pilī esošo muzeju krājumu pārvešanai un aizsargāšanai, informē komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete.

Sēdē aicināti piedalīties Valsts prezidenta kancelejas vadītāja vietnieks Aleksandrs Bimbirulis, Kultūras ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītājs Uldis Lielpēters, Finanšu ministrijas pārstāvis, Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības vadītājs Juris Dambis un pārstāvji Pēteris Blūms un un Jānis Asaris, valsts akciju sabiedrības „Valsts nekustamie īpašumi” valdes priekšsēdētāja Baiba Strautmane, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja direktors Arnis Radiņš, Rakstniecības un mūzikas muzeja direktores pienākumu izpildītāja Aija Lūse, kā arī būvnieku – pilnsabiedrības „SBRE” – pārstāvji.

Komisijas sēde notiks ceturtdien, 25.jūlijā, plkst.12.00 Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā