Saeimā notiks Katrīnas Čakstes-Vilsones grāmatas “Karš, mīlestība, brīvība” atvēršanas pasākums

(02.05.2024.)

Lai godinātu ievērojamo valstsvīru Jāņa un Konstantīna Čakstu piemiņu, Saeimas namā piektdien, 3.maijā, notiks Katrīnas Čakstes-Vilsones atmiņu grāmatas “Karš, mīlestība, brīvība” atvēršanas pasākums. K.Čakste-Vilsone ir pirmā Latvijas prezidenta Jāņa Čakstes mazmeita, un viņa mūsu valsts neatkarības atjaunošanas svētku laikā ar ģimeni viesosies Lavijā.

Pasākumu atklās Saeimas sekretārs Edvards Smiltēns un viņa biedrs Jānis Grasbergs. Klātsesošos uzrunās K.Čakste-Vilsone, kā arī Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags un Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības direktore Karina Pētersone. Pasākumu vadīs Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas bīskaps emeritus Pāvils Brūvers, un tajā arī uzstāsies dziedātāja Aleksandra Špicberga.

Grāmata ir veltīta autores vecāku Konstantīna Čakstes un Anastasijas Stīpnieks-Čakstes piemiņai. K.Čakste-Vilsone tajā iemūžinājusi vecāku dzīvi pirmskara Latvijā, tēva apcietinājumu un nāvi, bēgļu gaitas uz Zviedriju, tālāko ceļu pāri okeānam un apmešanos uz dzīvi ASV.

Pasākums piektdien, 3.maijā, notiks pulksten 12.00 Saeimas Dzeltenajā zālē, Jēkaba ielā11.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 17.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēde
13:00  Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja Raimonda Bergmaņa tikšanās ar Lietuvas Republikas aizsardzības ministru Laurynas Kasčiūnas