Transportlīdzekļus rindā pie valsts ārējās robežas reģistrēs robežsargi

(22.05.2013.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdien, 22.maijā, izskatīšanai Saeimā trešajā lasījumā atbalstīja grozījumus Latvijas Republikas valsts robežas likumā, kas paredz Valsts robežsardzei jaunu pienākumu – reģistrēt transportlīdzekļus rindā pie valsts ārējās sauszemes robežas.

Likumprojekts arī paredz pienākumu Ministru kabinetam (MK) noteikt kārtību, kā transportlīdzekļi būs jāreģistrē rindā un kā tiem jāšķērso robeža.

Iepriekš šo funkciju bija uzdots veikt Satiksmes ministrijai, taču, ilgstoši saskaņojot MK noteikumus ar iesaistītajām pusēm, neizdevās panākt vienošanos par deleģēšanas kārtību. Tādējādi kā īstermiņa kravas transportlīdzekļu rindu problēmas risinājums līdz grozījumu valsts robežas likumā pieņemšanai un arī turpmāk tika noteikts, ka Valsts robežsardze nodrošinās ārējās sauszemes robežas rindas administrēšanu, iepriekš deputātiem sacīja likumprojekta autori.Likuma grozījumi arī nosaka pienākumu autovadītājam pirms iebraukšanas robežšķērsošanas vietā reģistrēt rindā kravas transportlīdzekli.

Par grozījumiem Latvijas Republikas valsts robežas likumā trešajā lasījumā vēl jālemj Saeimai.




Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā