Saeima ceturtdien otrajā lasījumā lems par aizliegumu izmantot PSRS simboliku arī publiskos pasākumos

(15.05.2013.)

Saeima ceturtdien, 16.maijā, otrajā lasījumā lems par aizliegumu izmantot bijušās PSRS, Latvijas PSR un nacistiskās Vācijas karogus, ģerboņus, himnas un simboliku, tostarp stilizētā veidā, arī publiskos izklaides un svētku pasākumos. To paredz grozījumi Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā, un pašlaik šie aizliegumi attiecas tikai uz sapulcēm, gājieniem un piketiem. Likumprojekts izstrādāts, lai novērstu iespēju izmanot publiskus pasākumus vardarbības, naida, klaja nacisma, fašisma vai komunisma ideoloģiju sludināšanai un kara propagandas veikšanai.

Otrajā lasījumā Saeima skatīs arī grozījumus Publisko iepirkumu likumā, kas paredz preču un pakalpojumu iepirkumu centralizāciju pašvaldībās, palielināt iepirkuma procedūras piemērošanas slieksni, kā arī papildināt iepirkumu pretendentu un kandidātu izslēgšanas nosacījumus.

Deputāti galīgajā lasījumā lems par vairākiem likumprojektiem, kas pilnveidos finanšu konglomerātā esošo kapitālsabiedrību uzraudzību. Tāpat parlamenta rītdienas darba kārtībā ir tiesneša atbrīvošana no amata un amatpersonas apstiprināšana Valsts kontroles padomē.  

Lai samazinātu administratīvo slogu reģistrētajiem masu informācijas līdzekļiem un reliģiskajām organizācijām, Saeima rīt konceptuāli pirmajā lasījumā lems par grozījumiem divos likumos, kas paredz šo subjektu reģistrācijas apliecību vai to dublikātu izsniegšanu tikai pēc pieprasījuma.

Saeimas deputāti ceturtdienas sēdē arī lems par deputātu un Ministru kabineta sagatavotu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. Nodošanai Saeimas komisijās kopumā iesniegti 20 likumprojekti, tostarp jauns Rūpnieciskā īpašuma likums un ar to saistītie likumprojekti, kuru mērķis ir veicināt rūpnieciskā īpašuma aizsardzību.

Tāpat Saeima lems, vai nodot izskatīšanai komisijās likumprojektu „Alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieku likums” un ar to saistītos grozījumus likumos, kas noteiks vienotu regulējumu visiem pārvaldniekiem, kuri pārvalda alternatīvos ieguldījumu fondus.

Kopumā Saeimas 16.maija sēdes darba kārtībā ir 41 jautājums. Sēdes darba kārtība pieejama: http://ej.uz/37mm

 

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.jūlijā