Parlamentārās izmeklēšanas komisiju Ķemeru sanatorijas jautājumā vadīs Dāvis Stalts

(25.04.2013.)

Ceturtdien, 25.aprīlī, par parlamentārās izmeklēšanas komisijas Ķemeru sanatorijas jautājumā priekšsēdētāju komisijas pirmajā sēdē ievēlēts deputāts Dāvis Stalts.

Par komisijas priekšsēdētāja biedru ievēlēts Arvils Ašeradens.

Saeimas sēdē deputāti šodien apstiprināja sastāvu parlamentārās izmeklēšanas komisijai „Par Ķemeru sanatorijas pārvaldīšanas juridisko un faktisko situāciju, lai izvērtētu Ķemeru sanatorijas privatizācijas tiesiskumu, privatizācijas līguma izpildi, kā arī izvērtētu situāciju saistībā ar SIA “Ominasis Latvia” reģ.Nr.40003417017 maksātnespēju”.

Komisijā ievēlēti deputāti Dzintars Kudums (VL-TB/LNNK), Kārlis Krēsliņš (VL-TB/LNNK), Romualds Ražuks (RP), Inga Bite (RP), Dāvis Stalts, Elīna Siliņa, Irina Cvetkova (Saskaņas Centrs), Andrejs Elksniņš (Saskaņas Centrs), Iveta Grigule (ZZS), Arvils Ašeradens (Vienotība) un Inguna Rībena (Vienotība).

Saeima parlamentārās izmeklēšanas komisiju nolēma izveidot 18.aprīlī, un pēc 35 Saeimas deputātu pieprasījuma tā izveidota uz deviņiem mēnešiem.

Satversme nosaka, ka Saeimai jāieceļ noteiktiem gadījumiem parlamentāriskas izmeklēšanas komisijas, ja to pieprasa ne mazāk kā viena trešā daļa Saeimas locekļu.

Parlamentārās izmeklēšanas komisijas pirmo sēdi sasauc un līdz komisijas priekšsēdētāja ievēlēšanai vada Saeimas sekretārs.

11.Saeima jau bija izveidojusi vienu parlamentārās izmeklēšanas komisiju - par Latvijas Krājbankas uzraudzības nodrošināšanas, darbības apturēšanas un maksātnespējas procesa ietekmi uz Latvijas finanšu sistēmu.



Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā