Pēc nedēļas sanāks 3.Jauniešu Saeima

(19.04.2013.)

Tuvojoties 3.Jauniešu Saeimai, kas notiks piektdien, 26.aprīlī, apkopoti Jauniešu Saeimā iekļuvušo dalībnieku priekšlikumi četru deklarāciju projektiem.

Jaunieši priekšlikumus iesnieguši četrās jomās – ilgtspējīgas un racionālas izglītības sistēmas veidošanā, bērnu un jauniešu veselības politikā, tautsaimniecības un konkurētspējas veicināšanā un Eiropas Savienības jautājumos, un no 22.aprīļa tie būs pieejami Jauniešu Saeimas mājaslapā www.jauniesusaeima.lv.

Deklarāciju pilnveidošanai iesniegtos priekšlikumus Jauniešu Saeimas deputāti apspriedīs, strādājot kādā no četrām nozaru komisijām – Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā vai Eiropas lietu komisijā.

Piektdien, 26.aprīlī, Saeimas namā pulcēsies 100 jaunieši, kuri ievēlēti 3.Jauniešu Saeimā. Pasākums iesāksies ar Jauniešu Saeimas pirmo sēdi, kuru atklās un vadīs Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un kurā tiks apstiprināti Jauniešu Saeimas deputātu mandāti un komisijas.

3.Jauniešu Saeimas pirmajā sēdē izskatīšanai komisijās tiks nodoti deklarāciju projekti - „Par Latvijas bērnu un jauniešu līdzdalību Eiropas Savienības jautājumu risināšanā”, „Par bērnu un jauniešu iniciatīvām efektīvas bērnu un jauniešu veselības politikas veidošanā”, „Par bērnu un jauniešu ieguldījumu ilgtspējīgas un racionālas izglītības sistēmas veidošanā” un „Par bērnu un jauniešu iniciatīvām tautsaimniecības un konkurētspējas veicināšanā”. Deklarāciju projekti pieejami http://www.jauniesusaeima.lv/blog/deklaraciju-projekti_p86/

Turpinot darbu, jaunieši strādās nozaru komisijās, gatavojot deklarāciju projektus izskatīšanai un pieņemšanai Jauniešu Saeimas otrajā sēdē.

Jauniešu Saeimā līdzīgi kā Saeimas vēlēšanās būs pārstāvēti visi Latvijas reģioni proporcionāli reģiona iedzīvotāju skaitam, un 3.Jauniešu Saeimas dalībnieku saraksts (sadalījums pa komisijām) pieejams http://www.jauniesusaeima.lv/blog/komisiju-saraksti_p87/.

3.Jauniešu Saeimas vēlēšanas notika no 18.februāra līdz 17.martam interneta vietnē – vēlēšanu platformā www.jauniesusaeima.lv. Vēlēšanās kandidēja 123 jaunieši, par kuru idejām kopumā tika atdotas 6610 balsis. Jaunieši savas idejas varēja pieteikt kādā no pieciem tēmu blokiem, un visaktīvāk viedoklis tika pausts par izglītības un kultūras jautājumiem.Jauniešu Saeima notiks jau trešo reizi. Pasākumu rīko Saeima kopā ar sadarbības partneri ― biedrību „Latvijas Bērnu forums”. Informatīvie atbalstītāji ― sociālais tīkls Draugiem.lv, Latvijas Televīzija un Latvijas Radio.

Aicinām sekot projekta aktivitātēm arī sociālajos tīklos draugiem.lv, youtube.com un twitter.com ― @jauniesusaeima, @jekaba11.

3.Jauniešu Saeimas darba kārtība

Videosižets par 3.Jauniešu Saeimas darba kārtību - https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jp2rHqMJGZs
Izmantojot materiālu, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā