Ikgadējais Saeimas un nevalstisko organizāciju forums notiks 20.maijā

(18.03.2013.)

Ikgadējais Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) forums šogad notiks 20.maijā - par to pirmdien, 18.martā, panākta vienošanās, Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai tiekoties ar biedrību „Latvijas Pilsoniskā alianse”, „Latvijas Samariešu apvienība” un Eiropas Kustības Latvijā pārstāvjiem.

Tikšanās laikā tika iezīmētas būtiskākās diskutējamās tēmas šī gada NVO forumam - nabadzības un sociālās atstumtības mazināšana, iespējamie risinājumi jauniešu bezdarbam, brīvprātīgo darbs, kā arī jautājumi par sadarbību ar diasporu un valstspiederīgo atgriešanās politiku. Foruma ietvaros plānots arī pārrunāt Eiropas Savienības fondu finansējuma izlietošanas prioritātes nākamajam plānošanas periodam.

Saeimas un NVO forums tiek rīkots kopš Saeima 2006.gadā pieņēma Deklarāciju par pilsoniskās sabiedrības attīstību Latvijā un sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām. Tajā noteikti Saeimas un NVO sadarbības principi un veicamie uzdevumi sadarbības pilnveidošanai. Forums kļuvis par ikgadēju tradīciju, un šis būs jau septītais Saeimas un NVO forums.




Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.jūlijā