Saeima ceturtdien lems par jaunu likumu rīcībai ārkārtējās situācijās un izņēmuma stāvoklī

(06.03.2013.)

Saeima ceturtdien, 7.martā, trešajā galīgajā lasījumā skatīs likumprojektu „Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli”, kas valsts apdraudējuma gadījumā paredz nepieciešamo rīcību, lai nodrošinātu nacionālo drošību, un vairākus ar to saistītos likumprojektus.

Likums noteiks kārtību, kā valstī izsludina un atceļ ārkārtējo situāciju vai izņēmuma stāvokli, nodrošina uzraudzību, kā arī valsts iestāžu, fizisko un juridisko personu tiesības un ierobežojumus šīs situācijas laikā.

Otrajā lasījumā Saeima ceturtdien skatīs grozījumus likumā „Par uzņēmumu ienākuma nodokli”, kas paredz pilnveidot antikorupcijas regulējumu, lai Latvija varētu pievienoties Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Konvencijai par ārvalstu amatpersonu kukuļošanas apkarošanu starptautiskajos uzņēmējdarbības darījumos.

Lai noteiktu īsākus termiņus būvatļaujas apstrīdēšanai un izmaiņas sabiedrības informēšanas kārtībā, Saeima otrajā lasījumā lems par atbalstu grozījumiem Būvniecības likumā.

Tāpat parlaments otrajā lasījumā vērtēs grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, kas paredz ― gadījumos, kad uzņēmums vairs neatbilst mikrouzņēmuma statusam, bet turpina izmantot mikrouzņēmuma nodokļa maksāšanas režīmu, attiecīgā taksācijas perioda apgrozījumam tiks piemērota mikrouzņēmumu nodokļa likme 20 procentu apmērā.

Tāpat Saeima skatīs lēmumprojektu par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīru dalību Eiropas Savienības militārajā misijā, lai palīdzētu Mali bruņoto spēku apmācībā.

Parlaments lems arī par vairāku Ministru Kabineta sagatavotu likumprojektu nodošanu izskatīšanai Saeimas komisijām.

Kopumā Saeimas 28.februāra sēdes darba kārtībā iekļauti 19 jautājumi. Sēdes darba kārtība pieejama: http://titania.saeima.lv/LIVS11/SaeimaLIVS2_DK.nsf/DK?ReadForm&nr=2b98a476-e512-40ba-9306-671676ebcccb



Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.jūlijā