Elīna Siliņa sveic Elitu Krūmiņu ar stāšanos valsts kontroliera amatā

(24.01.2013.)

„Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija augstu vērtē Valsts kontroles komandas darba ētiku un profesionalitāti. Ceru, ka valsts kontroliere savu pilnvaru termiņa laikā turpinās Valsts kontroles attīstību un pilnveidos tās darbu,” sveicot Elitu Krūmiņu ar stāšanos valsts kontrolieres amatā, uzsver komisijas priekšsēdētāja Elīna Siliņa.

Komisijas priekšsēdētāja izsaka pateicību par kandidēšanu uz valsts kontrolieres amatu Ivetai Ruktovskai. E.Siliņa atzinīgi vērtē I.Rutkovskas idejas par valsts kontroles darba uzlabošanu, kas radušās, vērtējot Valsts kontroli no citāda skatupunkta.

„Valsts kontrolei būtu jāuzlabo sadarbība ar tiesībsargājošām iestādēm. Pašlaik sabiedrība ir neizpratnē, kādēļ par Valsts kontroles revīzijās konstatētajiem likumpārkāpumiem netiek sodītas atbildīgās amatpersonas. Tā kā atbildīgo amatpersonu sodīšana ir tiesībsargājošo iestāžu kompetence, Valsts kontrolei jau revīziju laikā varētu piesaistīt ekspertus, kas palīdzētu sagatavot tiesvedībai nepieciešamo pierādījumu bāzi,” uzsver komisijas priekšsēdētāja.

E.Siliņa pauž uzskatu, ka Valsts kontrolei jāpārdomā arī sadarbība ar medijiem. „Sabiedrība netiek pietiekami informēta par Valsts kontroles darba rezultātiem, jo medijos tiek ziņots tikai par atklātajām nelikumībām, ignorējot pozitīvos sasniegumus, piemēram, to, kā iestādes ievieš Valsts kontroles ieteikumus, novērš nepilnības un tādējādi arī ietaupa valsts budžeta līdzekļus.”

„Tāpat ceru, ka Valsts kontrole paredzēs resursus neplānotām revīzijām, pēc kurām rodas nepieciešamība, reaģējot uz sabiedrībai un valstiski svarīgiem notikumiem. Valsts kontrole gada sākumā izveido revīziju plānu visam gadam, bet, ja rodas nepieciešamība veikt revīziju, piemēram, Stradiņu slimnīcā, jo tajā konstatēti vairāku miljonu neplānoti zaudējumi, tas nav iespējams, un jāgaida līdz nākamajam gadam. Valsts kontrolei jākļūst operatīvākai, lai būtu iespējams elastīgi reaģēt uz sabiedrībā aktuālām norisēm,” uzsver komisijas priekšsēdētāja.

E.Siliņa izsaka cerību, ka valsts kontroliere arī turpinās darbu pie Valsts kontroles darbinieku kvalifikācijas celšanas, pilnveidojot to profesionalitāti un kompetenci un stiprinot kopējo komandas kapacitāti.

Valsts kontroliere Elita Krūmiņa ceturtdien, 24.janvārī, Saeimas sēdes laikā nodeva svinīgo zvērestu.


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā