Publisko izdevumu komisija iztaujās valsts kontroliera amata kandidātus

(14.01.2013.)

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija otrdien, 15.janvārī, iztaujās valsts kontroliera amatam izvirzītos kandidātus - Elitu Krūmiņu un Ivetu Rutkovsku.

„Sabiedrībai jāskaidro, kas ir izvirzītie kandidāti un jāmazina bažas, ka amata pretendenti ir nezināmi un to izvēle ir sasteigta. Valsts kontroliera amatam izvirzītās kandidātes tiks iztaujātas par viņu konceptuālo redzējumu Valsts kontroles kā valsts augstākās revīzijas iestādes pilnveidošanā, kā arī, vai amata kandidātes iecerējušas palielināt iestādes lomu publiskajā pārvaldē kopumā. Sēdē esam aicinājuši piedalīties visus Saeimas deputātus, kā arī ekspertus no valsts iestādēm un nevalstiskajām organizācijām, kuriem būs iespēja iztaujāt valsts kontroliera amatam izvirzītos kandidātos,” uzsver komisijas priekšsēdētāja Elīna Siliņa.

E.Krūmiņu valsts kontroliera amatam izvirzījuši deputāti Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK), Valdis Zatlers (RP), Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK), Vjačeslavs Dombrovskis (RP), bet I.Rutkovsku − frakcijas „Vienotība” priekšsēdētājs Dzintars Zaķis.

Valsts kontroliera amata kandidāte E.Krūmiņa kopš 2005.gada ir Valsts kontroles padomes locekle un Trešā revīzijas departamenta direktore. No 1998. līdz 2004.gadam E.Krūmiņa strādājusi Finanšu ministrijā par Budžeta departamenta nodaļas vadītāju un direktora pienākumu izpildītāju, kā arī bijusi ekonomiste un revidente vairākos privātos uzņēmumos. E.Krūmiņa Latvijas Universitātē ieguvusi sociālo zinātņu maģistra grādu ekonomikā.

I.Rutkovska kopš 2010.gada ir valdes locekle un atbildīgā zvērinātā revidente SIA „Larssen Donoway Inkens”, savukārt kopš 1995.gada ir valdes locekle un atbildīgā zvērinātā revidente SIA „I.Rutkovskas birojs”. I.Rutkovska strādājusi par vecāko iekšējo auditori un revīziju vadītāju arī vairākos citos privātos uzņēmumos, no 1993. līdz 1996.gadam bijusi arī revidenta palīdze Valsts kontrolē. I.Rutkovska ieguvusi augstāko izglītību Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultātē.

Publisko izdevumu un revīzijas komisija komisijas sēde otrdien, 15.janvārī, notiks plkst.12.40 Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.jūlijā
09:00  Parlamentārās izmeklēšanas komisijas par “Rail Baltica” projekta parlamentārās kontroles nodrošināšanu, lai apzinātu projekta īstenošanā pieļautās kļūdas un panāktu, ka tas kļūst par prioritāru valdības jautājumu un lēmumi tiek pieņemti pārskatāmi, laikus un ievērojot Latvijas valsts un visas sabiedrības intereses, ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību un valsts budžetu sēde
09:00  Eiropas Savienības Austrumu partnerības parlamentāro administrāciju dialogs par pārmaiņu vadību, sarunu vešanu un komunikāciju
09:30  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde