Aicina pieteikties diskusijai „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti”

(23.11.2012.)

Saeima aicina interesentus pieteikties diskusijai „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti”, kas notiks pirmdien, 3.decembrī, atzīmējot Starptautisko dienu cilvēkiem ar invaliditāti.

Diskusiju atklās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, un tās dalībniekus uzrunās arī Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča un SUSTENTO valdes priekšsēdētāja Gunta Anča. Pasākumā aicināti piedalīties Saeimas deputāti, nevalstisko organizāciju pārstāvji, kā arī atbildīgo ministriju pārstāvji.

Plānots, ka par cilvēku ar invaliditāti tiesību īstenošanu diskusijas dalībniekus uzrunās Labklājības ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens, par aktualitātēm izglītībā – Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārā sekretāre Inga Vanaga, bet par situāciju transporta pieejamībā – Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Klāvs Olšteins. Pēc ministriju pārstāvju uzrunām paredzēta NVO un deputātu diskusija par turpmāko valsts atbalsta politiku cilvēkiem ar invaliditāti.

Dalībai pasākumā interesenti var pieteikties, zvanot pa tālruni 67590437 vai rakstot vēstuli uz e-pasta adresi sustento@sustento.lv. Piesakoties jānorāda vārds, uzvārds, personas kods un kontakttālrunis. Pieteikšanās līdz 29.novembrim.

Diskusijas „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti” dalībnieki 3.decembrī aicināti pulcēties reģistrācijai no pulksten 10.00. Diskusija norisināsies no pulksten 10.45 līdz 13.00, bet pirms diskusijas – pulksten 10.30 – Saeimas namā tiks atklāta Latvijas Paralimpiskās komitejas veidotā ceļojošā fotoizstāde „Tu esi. Tu vari.”.

Pasākums tiešsaistē būs vērojams Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

Diskusiju „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti” rīko Saeimas priekšsēdētāja S.Āboltiņa, Saeimas Sociālo un darba lietu komisija un Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija SUSTENTO.

Pirmā cilvēku ar invaliditāti atbalstam veltītā diskusija „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti” notika 2010.gada 3.decembrī.

3.decembris par Starptautisko dienu cilvēkiem ar invaliditāti tika pasludināts Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālās Asamblejas sēdē 1992.gadā. Šīs dienas mērķis ir palielināt informētību un izpratni par invaliditātes jautājumiem, kā arī mobilizēt praktisku atbalstu cilvēkiem ar invaliditāti.

Diskusijas_programma_0312_2012   

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā