Skaidrojums par Saeimas 15.novembra sēdes pārtraukšanu

(14.11.2012.)

Ņemot vērā izskanējušās atsevišķās kļūdainās interpretācijas par Saeimas 15.novembra sēdes pārtraukšanu, sniedzam skaidrojumu par sēdes pārtraukšanas iemesliem.

Saeimas sēdei no viesu sektora šodien sekoja pašvaldību pārstāvji, kuri, paceļot noteiktas krāsas lapas, pauda savu attieksmi pret Saeimas sēdē izskatāmajiem jautājumiem.

Saskaņā ar Saeimā noteikto kārtību publikai ir aizliegts izteikt piekrišanu vai nepiekrišanu vai citādi traucēt kārtību sēdes laikā, tādēļ sēdes vadītāja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa aizrādīja, ka, paužot attieksmi pret zālē notiekošo, pašvaldību pārstāvji pārkāpj Saeimas kārtības rullī noteiktās prasības.

Neskatoties uz aizrādījumu, pašvaldību pārstāvji savu attieksmi pauda atkārtoti, un, reaģējot uz to, Saeimas priekšsēdētāja atstāja savu vietu, un tādējādi saskaņā ar Kārtības rulli sēde pulksten 12.20 tika pārtraukta.

Kārtības rullis nosaka: ja sēdē izceļas troksnis vai nekārtības un sēdes vadītāja pūles atjaunot kārtību ir nesekmīgas, sēdes vadītājs atstāj savu sēdekli, un līdz ar to sēde uzskatāma par pārtrauktu uz pusstundu.

Tādējādi pašvaldību pārstāvji no zāles netika izraidīti, netika aicināti to atstāt un sēžu zāles viesu sektoru atstāja pēc pašu iniciatīvas pēc tam, kad sēde bija pārtraukta.

Pēc pārtraukuma pulksten 13.30 Saeimas sēde tika atsākta un deputāti turpina darbu pie 2013.gada valsts budžeta projekta izskatīšanas. 

 


Saeimas Preses dienests




Ceturtdien, 4.jūlijā