Saeimas komisija vērtēs portāla www.latvija.lv darbību

(30.10.2012.)

Lai vērtētu vienotā valsts un pašvaldību pakalpojumu portāla www.latvija.lv darbības efektivitāti, nodrošinot iedzīvotājiem iespēju elektroniski iesniegt iesniegumu valsts iestādēm un saņemt atbildi, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija trešdien, 31.oktobrī, uz sēdi aicinājusi atbildīgās amatpersonas.

„No šī gada septembra iedzīvotāji iesniegumu iestādei var rakstīt un nosūtīt vienotajā portālā bez droša elektroniskā paraksta, tikai identificējot sevi ar internetbankas vai identifikācijas kartes starpniecību, un turpat arī saņemt atbildi. Tas ir ļoti ērti un ļauj iestādēm ietaupīt administratīvos resursus. Tomēr jāatzīmē, ka ir konstatētas atsevišķas nepilnības tehniskajā risinājumā. Ir gadījumi, kad iesnieguma rakstītājam savā portāla lietotāja profilā iestādes atbilde nav pieejama, lai gan iestāde atbildi ir sniegusi un par to informējusi iesniedzēju. Tāpēc vēlamies noskaidrot, ko plānots darīt, lai šādus gadījumus novērstu, un kā turpmāk iecerēts pilnveidot portālā iedzīvotājiem pieejamos pakalpojumus,” pauž Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs.

Sēdē aicināti piedalīties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Valsts reģionālās attīstības aģentūras, kā arī sabiedrības iniciatīvas platformas „Mana Balss” pārstāvji.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde trešdien, 31.oktobrī, notiks plkst.10.00 Jēkaba ielā 16, 308.telpā. 



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā