Saeima ratificē Latvijas un Meksikas konvenciju par dubultu neaplikšanu ar nodokļiem

(18.10.2012.)

Meksikā strādājošiem Latvijas uzņēmējiem turpmāk būs nodrošināts stabils nodokļu maksāšanas režīms, kuru neietekmēs Meksikas nodokļu normatīvo aktu grozījumi. To paredz Saeimā ceturtdien, 18.oktobrī, galīgajā lasījumā atbalstītais likumprojekts, ar kuru tiek pieņemta un apstiprināta Latvijas un Meksikas Savienoto Valstu konvencija par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem un tās Protokols.

Tāpat konvencijas mērķis ir novērst abu pušu uzņēmēju izvairīšanos no nodokļu nomaksas. Līgums radīs likumīgu pamatu Latvijas un Meksikas nodokļu administrācijas iestāžu tiešai sadarbībai, tām regulāri apmainoties ar informāciju.

Latvijas Republikas valdības un Meksikas Savienoto Valstu valdības konvencija par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem un tās Protokols tika parakstīts 2012.gada 20.aprīlī Vašingtonā, Kolumbijas apgabalā.

Latvija ir apstiprinājusi konvencijas par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu ar 51 valsti, ar trīs valstīm Latvijas parakstītās konvencijas vēl nav stājušās spēkā, taču ar deviņām valstīm konvencijas ir parafētas, bet vēl nav parakstītas. Savukārt ar piecām valstīm Latvija ir uzsākusi sarunas par konvencijas par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu noslēgšanu.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā