Andrejs Klementjevs tiekas ar Uzbekistānas lielāko pašvaldību vadītājiem

(27.09.2012.)

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs, uzturoties darba vizītē Uzbekistānā, apmeklēja valsts galvaspilsētu Taškentu un otro lielāko pilsētu Samarkandu un tikās ar abu pašvaldību vadību.

Tiekoties ar Taškentas pašvaldības vadību, A.Klementjevs pauda gandarījumu, ka Rīgai jau ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar sadraudzības pilsētu Taškentu. Viņš norādīja, ka šajā vizītē Latvijas parlamentāriešus pavada pašvaldību pārstāvju delegācija, kas ir unikāls gadījums abu parlamentu sadarbības vēsturē. Viņš izteica cerību, ka nepastarpinātu kontaktu izveide abu valstu pašvaldībām palīdzēs identificēt jaunas sadarbības perspektīvas.

Mūsu valsts piedāvā plašas sadarbības iespējas arī kultūras jomā, un esam atvērti kultūras apmaiņas projektiem, darīja zināmu A.Klementjevs, kā piemēru minot sadarbību ar citām valstīm, rīkojot ārzemju mākslas izstādes muzejā „Rīgas Birža”. Viņš norādīja, ka Rīga 2014.gadā kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu un galvaspilsētas viesiem piedāvās īpaši piesātinātu pasākumu programmu, aicinot Uzbekistānas pārstāvjus kļūt par lieciniekiem šiem krāšņajiem kultūras svētkiem.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs aicināja Taškentas un Samarkandas pilsētu pārstāvjus un abu pašvaldību radošos mākslas kolektīvus piedalīties Starptautiskajā nacionālo kultūru festivālā Rēzeknē.

Sarunā ar abu pašvaldību pārstāvjiem A.Klementjevs uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta ne tikai pieredzes apmaiņā, bet arī sadarbībā izglītības jomā, un mēs varam piedāvāt Uzbekistānas studentiem Eiropas Savienības līmeņa izglītību, uzsvēra A.Klementjevs, piebilstot, ka Latvijas augstskolās jau mācās gandrīz simts uzbeku jaunieši.

Tāpat, tiekoties ar abu pilsētu mēriem, Latvijas delegācijas pārstāvji pārrunāja sadarbību, kas saistīta ar ekonomikas, vides un tranzīta jautājumiem.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs A.Klementjevs no 25. līdz 29.septembrim uzturas darba vizītē Uzbekistānā. Saeimas priekšsēdētājas biedru vizītē pavada Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētāja Elīna Siliņa un Saeimas Nacionālā attīstības plāna izstrādes un ieviešanas apakškomisijas priekšsēdētājs Raimonds Vējonis.





Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.jūlijā
09:00  Parlamentārās izmeklēšanas komisijas par “Rail Baltica” projekta parlamentārās kontroles nodrošināšanu, lai apzinātu projekta īstenošanā pieļautās kļūdas un panāktu, ka tas kļūst par prioritāru valdības jautājumu un lēmumi tiek pieņemti pārskatāmi, laikus un ievērojot Latvijas valsts un visas sabiedrības intereses, ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību un valsts budžetu sēde
09:00  Eiropas Savienības Austrumu partnerības parlamentāro administrāciju dialogs par pārmaiņu vadību, sarunu vešanu un komunikāciju
09:30  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde