Budžeta komisija turpina darbu pie šī gada valsts budžeta grozījumiem

(11.09.2012.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien, 11.septembrī, turpināja vērtēt priekšlikumus par līdzekļu pārdali šī gada valsts budžetā, atbalstot papildu finansējuma piešķiršanu vairākām iniciatīvām.

Komisijā šodien atbalstīti priekšlikumi par papildu finansējumu Liepājas pilsētas skolām mācību līdzekļu iegādei, Jaunpiebalgas vidusskolas siltumapgādes rekonstrukcijai un jumta remontam, Kārsavas vidusskolas renovācijai, kā arī Latvijas Kamaniņu sporta federācijai Pasaules kausa posma Siguldā rīkošanai un Rīgas Nacionālajam zooloģiskajam dārzam veterinārās ambulances rekonstrukcijai un aparatūras iegādei.

Atbalstīti arī ierosinājumi par līdzekļu piešķiršanu Balvu pareizticīgās baznīcas ēkas atjaunošanai un Dailes teātra sakaru sistēmas rekonstrukcijai.

Tāpat Budžeta komisijā atbalstīts ierosinājums par papildu līdzekļiem, lai rekonstruētu Ķeguma novada sociālās aprūpes centra ēku, atjaunotu Valkas novada Vijciema Tautas namu un pagasta pārvaldes ēku, rekonstruētu Dagdas siltumapgādes sistēmu. Tāpat atbalstīts priekšlikums par finansējumu lasāmo aparātu iegādei vājredzīgiem un neredzīgiem bērniem Strazdumuižas internātvidusskolā un Latvijas Bērnu fondam vardarbībā cietušo bērnu rehabilitācijai.

Deputāti arī neiebilda priekšlikumiem piešķirt papildu naudu, lai nodrošinātu svētku pasākumus šī gada 11.novembrī un koncertu Nacionālajā teātrī 18.novembrī.

Kopumā deputāti šī gada valsts budžeta grozījumos izvērtēja 184 iesniegtos priekšlikumus par līdzekļu pārdali, ko bija iesniegušas Saeimas komisijas, frakcijas, atsevišķi deputāti un Ministru kabinets.

Budžeta grozījumi šogad iespējami, jo prognozēts straujāks valsts iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugums - IKP prognoze 2012.gadam ir paaugstināta, paredzot četru procentu pieaugumu.

Darbu pie šī gada valsts budžeta grozījumiem Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija plāno noslēgt rīt, 12.septembrī, un iesniegt izskatīšanai galīgajā lasījumā Saeimas 13.septembra sēdē.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.jūlijā
09:00  Parlamentārās izmeklēšanas komisijas par “Rail Baltica” projekta parlamentārās kontroles nodrošināšanu, lai apzinātu projekta īstenošanā pieļautās kļūdas un panāktu, ka tas kļūst par prioritāru valdības jautājumu un lēmumi tiek pieņemti pārskatāmi, laikus un ievērojot Latvijas valsts un visas sabiedrības intereses, ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību un valsts budžetu sēde
09:00  Eiropas Savienības Austrumu partnerības parlamentāro administrāciju dialogs par pārmaiņu vadību, sarunu vešanu un komunikāciju
09:30  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde