Budžeta komisija sāk izskatīt priekšlikumus šī gada valsts budžeta grozījumiem

(05.09.2012.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien, 5.septembrī, sāka izskatīt iesniegtos priekšlikumus 2012.gada valsts budžeta grozījumiem, kas paredz piešķirt papildu finansējumu vairākām iniciatīvām.

„Kopumā komisija par līdzekļu pārdali ir saņēmusi 173 priekšlikumus, ko iesniegušas Saeimas komisijas, frakcijas, atsevišķi deputāti un Ministru kabinets. Visu šo pasākumu finansēšanai būtu nepieciešami 16,5 miljoni latu,” informē Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs. 

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāti šodien atbalstīja līdzekļu piešķiršanu Bulduru dārzkopības vidusskolas un Rankas arodvidusskolas siltumapgādes sistēmu rekonstrukcijai, asistenta pakalpojumu nodrošināšanai bērniem ar invaliditāti no piecu gadu vecuma, kā arī Valsts valodas centram latviešu valodas kā svešvalodas mācību organizēšanai un piemiņas zīmes izgatavošanai un uzstādīšanai Turlavas pagastā Latvijas brīvības cīnītāju piemiņai.

Lemjot par priekšlikumiem finansiāli atbalstīt virkni sporta organizāciju, komisijas deputāti šodien atbalstīja līdzekļu piešķiršanu Latvijas Riteņbraukšanas federācijai un Latvijas Volejbola federācijai, ņemot vērā BMX un pludmales volejbola izlašu komandu sasniegumus Londonas olimpiskajās spēlēs. 

Savukārt, vērtējot priekšlikumus par finansējuma piešķiršanu vairāku iestāžu darbinieku prēmēšanai, kas iesaistīti ēnu ekonomikas apkarošanā, deputāti lēmumu plāno pieņemt pēc rītdienas komisijas sēdes, kurā atbildīgie dienesti aicināti informēt par īstenoto pasākumu rezultātiem. 

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija citus priekšlikumus par līdzekļu pārdali turpinās skatīt nākamotrdien, 11.septembrī.

Šī gada valsts budžeta grozījumi lielāko papildu finansējumu paredz piešķirt satiksmes, veselības, labklājības, iekšlietu, kā arī kultūras un izglītības nozarēm. Saeimā pirmajā lasījumā nobalsotā budžeta grozījumu redakcija paredzēja palielināt izdevumus kopumā par 70 miljoniem latu. Budžeta grozījumi šogad iespējami, jo prognozēts straujāks valsts iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugums - IKP prognoze 2012.gadam ir paaugstināta, paredzot četru procentu pieaugumu.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.jūlijā
09:00  Parlamentārās izmeklēšanas komisijas par “Rail Baltica” projekta parlamentārās kontroles nodrošināšanu, lai apzinātu projekta īstenošanā pieļautās kļūdas un panāktu, ka tas kļūst par prioritāru valdības jautājumu un lēmumi tiek pieņemti pārskatāmi, laikus un ievērojot Latvijas valsts un visas sabiedrības intereses, ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību un valsts budžetu sēde
09:00  Eiropas Savienības Austrumu partnerības parlamentāro administrāciju dialogs par pārmaiņu vadību, sarunu vešanu un komunikāciju
09:30  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde