Saeimā viesosies Eiropas Parlamenta Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejas delegācija

(28.08.2012.)

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis trešdien, 29.augustā, Saeimā tiksies ar Eiropas Parlamenta (EP) Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejas (ITRE) delegāciju. To vizītē Latvijā pārstāv trīs deputātes - Pilara del Kastiljo (Pilar Del Castillo), Katrīna Trotmane (Catherina Trautmann) un Amēlija Andersdotere (Amelia Andersdotter).

Tikšanās laikā paredzēts pārrunāt Eiropas Savienības (ES) prioritātes stratēģijas „Eiropa 2020” mērķu sasniegšanai, pašreizējo ekonomisko situāciju Eiropā, telekomunikāciju nozares aktualitātes, platjoslas interneta tehnoloģijas attīstības tendences un tādu pakalpojumu izveidi, kas veicinātu konkurenci, izaugsmi un jaunu darbavietu veidošanos.

Rīgā Eiropas Parlamenta deputāti tiksies arī ar Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestādes (BEREC) pārstāvjiem. BEREC uzdevums ir veicināt sadarbību starp ES dalībvalstīm un Eiropas Komisiju, lai nodrošinātu ES tiesiskā regulējuma saskaņotu piemērošanu elektronisko komunikāciju jomā. BEREC ir pirmā Latvijā izvietotā ES aģentūra.

ITRE EP ir atbildīga par ES rūpniecības, pētniecības un kosmosa politiku, jaunu tehnoloģiju ieviešanu. Tāpat ITRE kompetencē ir kopienas pasākumi saistībā ar enerģētikas politiku, enerģijas piegādes drošību un energoresursu efektivitāti un kodolenerģētikas sektors, kā arī tā ir atbildīga par informācijas sabiedrību un informācijas tehnoloģijām.

Eiropas Parlamentā ir izveidotas 22 pastāvīgās komitejas, tostarp ITRE, un viena īpašā komiteja. 

Komisijas vadītāju tikšanās ar ITRE delegāciju notiks otrdien, 29.augustā, plkst.12.00 Ārlietu komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 10/12, 307.telpā.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā