Saeima pagarina Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanas termiņu

(21.06.2012.)

Saeima ceturtdien, 21.jūnijā, otrajā galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) projekta īstenošanas likumā, kas paredz pagarināt LNB projekta īstenošanas termiņu līdz 2013.gada 31.decembrim.

Kā norāda likumprojekta autori, grozījumi nodrošinās tiesisku pamatu līgumu slēgšanai un LNB projekta aktivitāšu īstenošanai atbilstoši jaunajam LNB projekta īstenošanas grafikam.

Lai nodrošinātu pilnvērtīgu LNB darbības uzsākšanu jaunajā ēkā, LNB projekta īstenošanas grafikā iekļauts aktivitāšu kopums, kas ietver LNB ēkas būvdarbu pabeigšanu, infrastruktūras objektu celtniecību, bibliotēkas iekārtošanu, aprīkošanu ar mēbelēm un iekārtām, kā arī bibliotēkas grāmatu krājuma pārvietošanu un pārcelšanos uz jauno ēku.

Saskaņā ar likumu LNB projekta īstenošanas uzraudzības padomi vada finanšu ministrs un tajā ir iekļauts Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs, Latvijas Nacionālās kultūras padomes priekšsēdētājs, Rīgas Domes pārstāvis un Latvijas Nacionālās bibliotēkas atbalsta biedrības pārstāvis.

Līdzšinējais regulējums noteica, ka LNB projekts īstenojams līdz šī gada 18.novembrim, taču ekonomiskās situācijas pasliktināšanās dēļ valsts budžetā tika veikti vairākkārtīgi grozījumi, un tas radīja nepieciešamību veikt izmaiņas LNB projekta īstenošanas grafikā.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā