Sabiedrības saliedētības komisijas deputāti aicināti Otrā Pasaules karā kritušos pieminēt gan Rīgā, gan Lestenē

(03.05.2012.)

Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis nosūtījis aicinājumu komisijas kolēģiem 8. maijā piedalīties pasākumos gan Brāļu kapos Rīgā, gan Lestenē.

Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienā komisijas deputāti tiek aicināti godināt Latvijas karavīru piemiņu Brāļu kapos Rīgā kopā ar latviešu strēlnieku kara veterāniem. Lai godinātu latviešu leģionāru un nacionālo partizānu piemiņu, atsevišķi deputāti dosies arī uz Lestenes Brāļu kapiem.

„Aicinu Jūs izrādīt vienlīdzīgu un konfrontāciju izlīdzinošu attieksmi pret Latvijas karavīriem, neatkarīgi no tā, kuras lielvaras formas tērpos tie bija spiesti cīnīties Otrajā pasaules karā. Pārāk daudz savu dēlu Latvija ir zaudējusi latviešu strēlnieku, latviešu leģionāru un nacionālo partizānu rindās. Pārāk daudz, lai mēs šo karu turpinātu sociālajā atmiņā un politiskajās spēlēs.”

Aicinājumu komisijas priekšsēdētājs izteicis pēc Sabiedrības saliedētības komisijas 2. maija sēdes, kurā deputāti aicināja pāriet no vēstures atmiņu apceres uz personisku klātbūtni karavīru piemiņas pasākumos, kā arī izrādīt godīgi vienlīdzīgu attieksmi pret abās pusēs karojušajiem.

„Mūsu, politiķu, personīgā rīcība, kas vērsta uz izlīgumu un sapratni, būs laba un cerīga zīme visai Latvijas tautai. Laba un cerīga zīme, ka mēs patiesi tiecamies veidot saliedētu sabiedrību un vienotu Latviju!” tā I.Latkovskis.


Saeimas Preses dienests

Otrdien, 16.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:40  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas kopsēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde