Asins donoru diena pie Saeimas

(29.03.2012.)
Galerija

Atzīmējot Pasaules Veselības dienu, Saeimas deputāti un darbinieki ceturtdien, 29.martā, pie Saeimas nama Valsts asinsdonoru centra (VADC) autobusā ziedoja asinis.

Cilvēku atsaucība bija liela un trīs stundu laikā asinis nodot ieradās 54 cilvēki. Asins donoru dienā piedalījās ne tikai deputāti un parlamenta darbinieki, bet arī citi interesenti, kuri bija informēti par akcijas norisi pie Saeimas nama un uz Jēkaba ielu bija nākuši ar apņemšanos un vēlmi palīdzēt.

„Nepieciešamība pārliet asinis, lai glābtu dzīvību, var pēkšņi rasties ikvienam no mums, tāpēc ir svarīgi, lai mēs būtu solidāri un viens otram savlaicīgi nodrošinātu palīdzību dzīves izšķirošākajos brīžos. Aicinu ikvienu būt atsaucīgam un ziedot asinis. Palīdzēt glābt dzīvības ir ikviena spēkos,” iepriekš norādīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas priekšsēdētājs, viens no tradicionālās asinsdonoru akcijas Saeimā iniciatoriem Vitālijs Orlovs.

Asinsdonoru akcijas rīkošana Saeimā ir kļuvusi par tradīciju. Šī bija jau piektā reize, kad deputāti un darbinieki piedalījās asins nodošanā.

Valsts asinsdonoru centra autobuss pie Saeimas atradās no plkst.10.00 līdz 13.00.

Kopš 1950.gada pēc Pasaules Veselības organizācijas ierosinājuma visā pasaulē 7.aprīlī tiek atzīmēta Pasaules veselības diena.

Ceturtdien, 4.jūlijā