Atzīmējot Pasaules veselības dienu, Saeimas deputāti un darbinieki ziedos asinis

(28.03.2012.)

Tuvojoties Pasaules veselības dienai, Saeimas deputāti un darbinieki ziedos asinis Valsts asinsdonoru centra (VADC) autobusā, kas ceturtdien, 29.martā, no plkst.10.00 līdz 13.00 atradīsies pie Saeimas nama.

„Nepieciešamība pārliet asinis, lai glābtu dzīvību, var pēkšņi rasties ikvienam no mums, tāpēc ir svarīgi, lai mēs būtu solidāri un viens otram savlaicīgi nodrošinātu palīdzību dzīves izšķirošākajos brīžos. Aicinu ikvienu būt atsaucīgam un ziedot asinis. Palīdzēt glābt dzīvības ir ikviena spēkos,” uzsver Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas priekšsēdētājs, viens no tradicionālās asinsdonoru akcijas Saeimā iniciatoriem Vitālijs Orlovs.

Ziedot asinis šajā dienā pie Saeimas nama aicināti arī citi interesenti. Lai ziedotu asinis, līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments. Pirms asins ziedošanas nepieciešams ieturēt vieglu maltīti un lietot daudz šķidruma. Pēc asins nodošanas vēlama 15 minūšu atpūta. Asins nodošana stimulē asinsrades sistēmu un atjauno asins sastāvu. Tāpat asins donori retāk slimo ar akūtām un hroniskām slimībām. Vienreiz ziedojot asinis, iespējams glābt pat trīs cilvēku dzīvības. Plašāka informācija VADC mājaslapā www.vadc.gov.lv

Asinsdonoru akcijas rīkošana Saeimā ir kļuvusi par tradīciju, jo šī būs jau piektā reize, kad deputāti un darbinieki piedalīsies asins nodošanā.

Kopš 1950.gada pēc Pasaules Veselības organizācijas ierosinājuma visā pasaulē 7.aprīlī tiek atzīmēta Pasaules veselības diena.

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā