Saeimā darbu uzsāk Vides apakškomisija

(14.03.2012.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides apakškomisija trešdien, 14.martā, sprieda par turpmākajiem darbības virzieniem.

Deputāti vienojās, ka jau drīzumā skatīs Makšķernieku federācijas pārskatu par Latvijas ūdeņu izmantošanu. Tāpat apakškomisija vērtēs iecerētās izmaiņas kompensāciju kārtībā par ierobežojumiem īpaši aizsargājamās dabas teritorijās.

„Vides apakškomisijas uzdevums būs nodrošināt parlamentāro uzraudzību pār nozarēm, kas saistītas ar vides aizsardzību un dabas resursu ilgtspējīgu izmantošanu. Sekosim līdzi jomas aktualitātēm, iestāžu strukturālajām izmaiņām un finansējuma sadalei, raugoties, lai visos šajos procesos tiktu ievēroti ilgtspējīgas attīstības principi,” skaidro apakškomisijas priekšsēdētājs Raivis Blumfelds.

Par Vides apakškomisijas sekretāru ievēlēts Ingmārs Līdaka (ZZS). Tāpat apakškomisijā strādās deputāti Augusts Brigmanis (ZZS), Guntars Bilsēns (ZRP), Jānis Dūklavs (ZZS), Artūrs Rubiks (SC), Jānis Tutins (SC) un Raimonds Vējonis (ZZS).

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli darbu sagatavošanai vai sevišķu uzdevumu veikšanai komisija no saviem locekļiem var ievēlēt ne vairāk kā divas apakškomisijas. Apakškomisijas sastāvā var iekļaut arī deputātus, kas nav attiecīgās komisijas locekļi, ja viņi tam piekrīt.

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā