Vēl tikai nedēļu jaunieši var pieteikt savu kandidatūru Jauniešu Saeimai

(12.03.2012.)

Vēl pēdējo nedēļu jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem var izvirzīt savu kandidatūru Jauniešu Saeimai. Kandidēt uz vietu Jauniešu Saeimā var, reģistrējot savu ideju Latvijas attīstībai portālā www.jauniesusaeima.lv.

Dalībai Jauniešu Saeimā jau reģistrējušies vairāk nekā 130 jaunieši no visas Latvijas. Par jauniešu idejām nobalsot mājaslapā www.jauniesusaeima.lv var ikviens portāla Draugiem.lv lietotājs. Balsošana noslēgsies 18.martā pulksten 23.59.

Īpaši aicināti pieteikties jaunieši no Latgales un Kurzemes, jo šiem novadiem rezervēto vietu skaits pagaidām pārsniedz pieteikto kandidatūru skaitu. Jauniešu Saeimas vēlēšanu process pietuvināts Saeimas vēlēšanu norisei un parlamentā iekļūs 100 ideju autori no dažādiem Latvijas reģioniem – Rīgas, Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales - proporcionāli reģiona iedzīvotāju skaitam.

Kandidāti var izvēlēties pieteikt ideju kādā no sešiem tēmu blokiem. Patlaban visvairāk ideju saņemts izglītības un kultūras sadaļā – jauniešiem šķiet būtiski izglītības sistēmu modernizēt un padarīt darba tirgum atbilstošāku. Tautsaimniecības attīstības jomā jaunieši akcentē inovāciju nozīmi uzņēmējdarbības sekmēšanai. Savukārt veselības aprūpes sistēmā potenciālie Jauniešu Saeimas deputāti vēlas redzēt atbalstu sporta aktivitātēm un aktīvam dzīvesveidam.

Kandidāti sacenšas par vēlētāju atbalstu, kandidējot ar, viņuprāt, svarīgākajām idejām un īstenojot priekšvēlēšanu kampaņas. 100 pārliecinošāko ideju autori, kas būs uzvarējuši Jauniešu Saeimas vēlēšanās, 27.aprīlī pulcēsies Saeimā, kur par savām idejām diskutēs komisiju sēdēs un tās aizstāvēs no Saeimas tribīnes. Par to, kā norisināsies Jauniešu Saeimas deputātu darbs 27.aprīlī, var uzzināt šajā video sižetā: http://ej.uz/w5d1.

Trīs nedēļu laikā Jauniešu Saeimas mājaslapā ielūkojušies gandrīz trīspadsmit tūkstoši unikālo apmeklētāju, un kopumā par kādu no idejām balsi atdevuši gandrīz 4000 cilvēku. Vairākām idejām atbalstītāju skaits pārsniedz simtu, un viena no idejām ieguvusi teju 200 balsis.

Jauniešu Saeimu rīko Saeima kopā ar sadarbības partneriem - biedrībām „Sabiedrība par atklātību „Delna”” un „Latvijas Bērnu forums”. Informatīvie atbalstītāji – sociālais tīkls Draugiem.lv un Latvijas Televīzija. Pasākumu atbalsta arī Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā un Frīdriha Eberta fonds.

Sekot projekta aktivitātēm iespējams arī sociālajos tīklos Draugiem.lv, Facebook, Twitter un Youtube.

Jauniešu Saeimas oficiālā mājaslapa: www.jauniesusaeima.lv

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā