Jauniešu Saeimas kandidātu skaits pārsniedz simtu

(05.03.2012.)

Jauniešu Saeimas vēlēšanās ar savu ideju kandidē jau vairāk nekā 100 jaunieši. Aktīvākie vēlēšanu procesa dalībnieki ir jaunieši no Rīgas un Vidzemes. Pieteikšanās process ir pusceļā, līdz 18.martam kandidatūru vēl var pieteikt jebkurš jaunietis vecumā no 15 līdz 20 gadiem. Vajadzīga tikai ideja Latvijas attīstībai un enerģija panākt atbalstu savam piedāvājumam.

Jauniešu Saeimas vēlēšanu process pietuvināts Saeimas vēlēšanu norisei un parlamentā iekļūs 100 ideju autori no dažādiem Latvijas reģioniem. Tāpat kā Saeimas vēlēšanās katram Latvijas vēlēšanu apgabalam – Rīgai, Kurzemei, Zemgale, Vidzemei un Latgalei - ir noteikts mandātu skaits, kas ir proporcionāls reģiona iedzīvotāju skaitam.

Pieteikties projektam un balsot par idejām var mājaslapā www.jauniesusaeima.lv . Par jauniešu idejām var nobalsot ikviens portāla Draugiem.lv lietotājs. Katrs vēlētājs var atbalstīt vienu kandidātu, bet savu izvēli vēlēšanu laikā drīkst mainīt, pārceļot balsi no viena kandidāta pie cita. Balsošana noslēgsies 18.martā pulksten 23.59.

Divu nedēļu laikā Jauniešu Saeimas mājaslapā viesojušies vairāk nekā desmit tūkstoši unikālo apmeklētāju un kopumā par kādu no idejām savu balsi atdevuši gandrīz 3000 cilvēku. Vairākām idejām atbalstītāju skaits pārsniedz simtu, un viena no idejām ieguvusi teju 200 balsis.

100 pārliecinošāko, interneta balsojumā lielāko atbalstu guvušo ideju autori 27.aprīlī pulcēsies Saeimā, lai no Saeimas tribīnes ar vienaudžiem diskutētu par sev aktuālām tēmām. Personīgā līdzdalība un pieredze ļaus jauniešiem labāk iepazīt parlamenta ikdienas darbu un izprast politiskos procesus parlamentārajā demokrātijā.

Jauniešu Saeimu rīko Saeima kopā ar sadarbības partneriem - biedrībām „Sabiedrība par atklātību „Delna”” un „Latvijas Bērnu forums”. Informatīvie atbalstītāji – sociālais tīkls Draugiem.lv un Latvijas Televīzija. Pasākumu atbalsta arī Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā un Frīdriha Eberta fonds.

Iepriekšējā Jauniešu Saeima sanāca 2011.gada 3.jūnijā.

Sekot projekta aktivitātēm iespējams arī sociālajos tīklos Draugiem.lv, Facebook, Twitter un Youtube.

Jauniešu Saeimas oficiālā mājaslapa: www.jauniesusaeima.lv

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā