Paredzama sīva konkurence par iekļūšanu Jauniešu Saeimā

(27.02.2012.)

Nedēļas laikā savu kandidatūru Jauniešu Saeimai pieteikuši jau vairāk nekā 70 jaunieši, piedāvājot savas idejas Latvijas attīstībai. Pieteikšanās ir tikai sākusies un iesaistītes var paspēt jebkurš jaunietis vecumā no 15 līdz 20 gadiem. Pieteikšanās un balsošana par idejām tiks noslēgta 18.martā.

No sešiem tēmu blokiem visvairāk ideju pagaidām saņemts izglītībai un kultūrai, bet vismazākā aktivitāte ir Eiropas Savienības un tiesiskuma stiprināšanas sadaļā. Salīdzinoši neilgā laikā par vairāku Jauniešu Saeimas deputātu kandidātu idejām jau atdots ievērojams balsu skaits, un atsevišķiem kandidātiem jau ir vairāk nekā 100 cilvēku atbalsts. Kopumā par kādu no idejām savu balsi atdevuši vairāk nekā 1600 cilvēku.

Jaunieši ir aicināti aģitēt par savām idejām gan sociālajos tīklos, gan uzrunājot potenciālos atbalstītāju personīgi. Interesantākais sacensības posms sāksies, kad kandidāti būs izsmēluši atbalsta potenciālu no draugu un paziņu loka un cīnīsies, lai piesaistītu nepazīstamu vēlētāju balsis.

Par jauniešu idejām var nobalsot ikviens portāla Draugiem.lv lietotājs. Katrs vēlētājs var atbalstīt tikai par vienu kandidātu, bet savu izvēli vēlēšanu laikā drīkst mainīt, pārceļot balsi no viena kandidāta pie cita neierobežotu reižu skaitu. Balsošana tiks slēgta 18.martā pulksten 23.59.

Pieteikties projektam un balsot par idejām var Jauniešu Saeimas oficiālajā mājaslapā www.jauniesusaeima.lv . Nedēļas laikā Jauniešu Saeimas mājaslapā viesojušies vairāk nekā pieci tūkstoši unikālo apmeklētāju. Trešdaļa apmeklētāju ienākuši caur Draugiem.lv. Lai informētu par kandidēšanu uz Jauniešu Saeimu un popularizētu savu ideju, jaunieši aktīvi izmanto arī interneta vietni Twitter.com.

100 pārliecinošāko, interneta balsojumā lielāko atbalstu guvušo ideju autori 27.aprīlī pulcēsies Saeimā, lai no Saeimas tribīnes ar vienaudžiem diskutētu par sev aktuālām tēmām. Personīgā līdzdalība un pieredze ļaus jauniešiem labāk iepazīt parlamenta ikdienas darbu un izprast politiskos procesus parlamentārajā demokrātijā.

Jauniešu Saeimu rīko Saeima kopā ar sadarbības partneriem - biedrībām „Sabiedrība par atklātību „Delna”” un „Latvijas Bērnu forums”. Informatīvie atbalstītāji – sociālais tīkls Draugiem.lv un Latvijas Televīzija. Pasākumu atbalsta arī Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā un Frīdriha Eberta fonds.

Sekot projekta aktivitātēm iespējams arī sociālajos tīklos Draugiem.lv, Facebook, Twitter un Youtube.

Iepriekšējā Jauniešu Saeima sanāca 2011.gada 3.jūnijā.

Video, kurā 2011.gada Jauniešu Saeimas deputāti stāsta par savu pieredzi jauniešu parlamentā: https://www.youtube.com/saeimasab#p/a/u/0/wt2y136DPVM
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligātā.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā