Saeimas deputāti Murjāņos pauž atbalstu sporta skolas rekonstrukcijai

(24.02.2012.)

Saeimas Sporta apakškomisijas deputāti ceturtdien, 23.februārī, apmeklējot Murjāņu sporta ģimnāziju, pauda atbalstu sporta skolas rekonstrukcijai.

„Murjāņu sporta skola gadu desmitiem ir bijusi mūsu labāko sportistu kalve, šeit likti pamati pasaules mēroga sasniegumiem. Izstaigājot skolu, lieku reizi pārliecinājāmies, cik bēdīgā stāvoklī atrodas tās saimniecība,” uzsver Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Ivans Klementjevs. „Lai skola varētu uzsākt nākamo mācību gadu, steidzami nepieciešami piecsimt tūkstoši latu katlumājas un skolas virtuves rekonstrukcijai. Ir jādomā par daudz nopietnākiem finanšu ieguldījumiem, lai savestu kārtībā Murjāņus, bet šī ir summa, kas nepieciešama tūlīt.”

Izglītības un zinātnes ministrijā patlaban strādā darba grupa, kurai līdz aprīļa beigām jāsniedz priekšlikumi valdībai par Murjāņu sporta ģimnāzijas tālāko darbību un nepieciešamo finansējumu. Skolas direktors Ēvalds Goba skaidroja plānus, kā sakārtot un padarīt efektīvāku Murjāņu saimniecību. Šogad Murjāņu sporta skolai budžetā atvēlēts viens miljons latu, taču šī summa sedz tikai pedagogu atalgojumu un komunālos maksājumus.

Apakškomisijas deputāts Gunārs Rusiņš, akcentējot skolas audzēkņu daudzos sasniegumus, izteica atbalstu papildu finansējuma piesaistei skolas saimniecības sakārtošanai.

Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktore Agra Brūne atzina, ka skolai nebija paveicies ar iepriekšējiem direktoriem un patlaban skolai nepieciešams politisks atbalsts. Arī Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Einārs Fogelis teica, ka Murjāņu sporta ģimnāziju nedrīkst pazaudēt kopējā sporta sistēmā un drīzāk jādomā par filiāļu tīkla paplašināšanu.

Saeimas deputāti piedalījās arī Murjāņu sporta laureātu godināšanas pasākumā.



Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 4.jūlijā