Atklājot olimpiskajām spēlēm veltītu izstādi, Saeimā sveiks jaunos olimpiešus

(22.02.2012.)

Ceturtdien, 23.februārī, Saeimā tiks atklāta olimpiskajām spēlēm veltīta izstāde, un pasākuma ietvaros tiks godināti jaunieši, kuri likuši Latvijas vārdam šogad pārliecinoši izskanēt 1.pasaules jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs.

Izstāde Saeimā tiek organizēta, gatavojoties 2012.gada vasaras olimpiskajām spēlēm Londonā, kā arī atzīmējot divas Latvijai zīmīgas gadadienas – šogad aprit 90 gadi kopš izveidota Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), kā arī simts gadi kopš latviešu sportistu pirmā starta 1912.gada olimpiskajās spēlēs Stokholmā.

Izstādes atklāšanas pasākumā aicināti piedalīties arī jaunieši, kuri šogad godam nesuši mūsu valsts vārdu Austrijā notikušajās 1.pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs, demonstrējot augstus sasniegumus un izcīnot zelta, sudraba un bronzas godalgas. Insbrukas olimpisko sacensību dalībnieki, ar kuriem Latvijas sports saista nākotnes olimpiskās cerības, pateicībā par augstajiem sasniegumiem saņems Saeimas Prezidija atzinības rakstus un atzinības vēstules.

Izstādes apmeklētājiem būs arī unikāla iespēja iepazīties ar Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētāja, olimpiskā čempiona kanoe airēšanā Ivana Klementjeva sportiskajiem sasniegumiem un aplūkot daļu no viņa personīgās kolekcijas – Seulā izcīnīto olimpisko zelta medaļu un Barselonā un Atlantā izcīnītās olimpiskās sudraba medaļas, citas godalgas, kā arī olimpisko spēļu suvenīrus. Ekspozīciju bagātinās arī I.Klementjeva olimpisko spēļu sporta tērpi un kanoe laivas airi, ar kuriem izcīnītas olimpiskās medaļas.

Savukārt LOK veidotajā ceļojošajā fotoekspozīcijā „Olimpiskās pamatvērtības – draudzība, cieņa, izcilība” Latvijas fotomākslinieku tvertajos kadros iemūžināti spilgtākie Pekinas un Vankūveras olimpisko spēļu mirkļi. Tas ir stāsts par mūsu olimpiešu sasniegumiem un priekiem, veiksmēm, neveiksmēm un pārdzīvojumiem, startējot olimpiskajās spēlēs.

Pasākumu atklās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, piedaloties deputātam un olimpiskajam čempionam Ivanam Klementjevam un LOK pārstāvjiem.

Izstādes atklāšanas pasākums plānots ceturtdien, 23.februārī, plkst.12.00 Saeimas nama Lielajā vestibilā. Izstādes eksponāti būs aplūkojami Saeimas nama Lielajā vestibilā un Sarkanajā zālē.



Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 4.jūlijā