Vēl var pieteikties demogrāfijas un sabiedrības veselības jomai veltītai konferencei Saeimā

(31.01.2012.)

Piektdien, 3.februārī, Saeimā notiks konference „Demogrāfija un reproduktīvā veselība. Risinājumi un nākotnes izaicinājumi”, ko kopīgi ar Latvijas Ģimenes plānošanas un seksuālās veselības asociāciju „Papardes zieds” rīko Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Pieteikumus dalībai konferencē lūdzam sūtīt, norādot vārdu un uzvārdu, personas kodu un tālruni, kā arī pārstāvēto organizāciju uz info@papardeszieds.lv vai zvanot pa tālruni 67212700. Pieteikties var līdz 31.janvārim (ieskaitot). Vietu skaits ierobežots.

Konferences dalībniekiem tiks prezentēti jaunākie dati par Latvijas iedzīvotāju reproduktīvo veselību un pētījumā iegūtajiem secinājumiem.

Plānotas arī Eiropas vadošo ekspertu videouzrunas – konferences dalībniekus attālināti uzrunās Eiropas Ginekoloģijas asociācijas viceprezidents, Eiropas Kontracepcijas un reproduktīvas veselības asociācijas prezidents Johanness Bicers (Johannes Bitzer), Karaliskās Dzemdību speciālistu un ginekologu koledžas viceprezidents Džeimss Volkers (James Walker) un Lielbritānijas Neauglības speciālistu asociācijas prezidents Īans Kuks (Ian Cooke).

Konferencē paredzēta arī diskusija par aktuālajiem demogrāfijas un Latvijas iedzīvotāju reproduktīvās veselības jautājumiem, kurā aicināti piedalīties vairāki eksperti, to skaitā biedrības „Papardes zieds” prezidente Dr.Dace Matule, demogrāfs Ilmārs Mežs, sociālantropologs Klāvs Sedlinieks, Pasaules Veselības organizācijas pārstāvniecības Latvijā prezidente Aiga Rūrāne un Latvijas Ginekologu un dzemdību asociācijas prezidente Dace Rezberga.

Konferencē piedalīsies arī Latvijas veselības ministre Ingrīda Circene.

Konferencē īpaši aicināti piedalīties Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas, Demogrāfijas lietu apakškomisijas un Sabiedrības veselības apakškomisijas deputāti.

Tiešraidē konferencei ikviens varēs sekot līdzi Saeimas mājaslapā www.saeima.lv. Ar pasākuma programmu var iepazīties šeit.

Konference notiks piektdien, 3.februārī, plkst.11.00 Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11. Reģistrēšanās no plkst.10.15.

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā