Gandrīz pusei Saeimas deputātu izveidoti Tvitera konti

(20.01.2012.)

Savus privātos kontus mikroblogu vietnē Twitter izveidojuši vairāk nekā 40 Saeimas deputāti, liecina Saeimas frakciju sniegtā informācija.

No politisko partiju apvienības „Saskaņas centrs” Saeimas frakcijas Tviterī pārstāvēti deputāti Andrejs Klementjevs (@Klementjevs), Andrejs Elksniņš (@AndrejsElksnins) Ņikita Ņikiforovs (@Nikitich) un Vladimirs Reskājs (@VladimirReskajs).

Savukārt no Zatlera Reformu partijas frakcijas Tviterī privātie konti ir deputātiem Valdim Zatleram (@VZatlers), Valdim Liepiņam (@valdisliepins6), Jurim Viļumam (@jureits), Romualdam Ražukam (@RomualdsRazuks1), Ingai Bitei (@IngaBit) un Zandai Kalniņai - Lukaševicai (@ZKLukasevica).

No frakcijas „Vienotība” Tviterī privātie konti izveidoti deputātiem Aleksejam Loskutovam (@Loskutovs), Dzintaram Zaķim (@DzintarsZakis), Lolitai Čigānei (@Lolita_Cigane), Edvardam Smiltēnam (@EdvardsSmiltens), Arvilam Ašeradenam (@Aseradens), Andrim Buiķim (@AndrisBuikis), Ingmāram Čaklajam (@IngmarsCaklais), Andrejam Judinam (@AndrejsJudins), Ojāram Kalniņam (@Ojars_E_Kalnins), Rasmai Kārkliņai (@RKarklina), Ainaram Latkovskim (@A_Latkovskis), Atim Lejiņam (@AtisLejins) un Jānim Reiram (@JanisReirs).

Nacionālās apvienības „Visu Latvijai!”–„Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” frakciju Tviterī pārstāv deputāti Einars Cilinskis (@EinarsCilinskis), Raivis Dzintars (@RaivisDzintars), Raivis Blumfelds (@RBlumfelds), Jānis Dombrava (@janisdombrava), Kārlis Krēsliņš (@kazus130445), Ilmārs Latkovskis (@IlmarsLat), Imants Parādnieks (@Paradnieks), Vineta Poriņa (@VinetaPorina), Dzintars Rasnačs (@DzintarsRasnacs) un Dāvis Stalts (@Stalts).

No Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas Tviterī ir deputāti Iveta Grigule (@IvetaGrigule), Raimonds Vējonis (@Vejonis), Ilona Jurševska (@IlonaJursevska), Uldis Augulis (@uldisaugulis), Kārlis Seržants (@SerzantsKarlis), Augusts Brigmanis (@ABrigmanis).

Savus kontus Tviterī izveidojuši arī Saeimas neatkarīgo deputātu grupas deputāti Jānis Upenieks (@UpenieksJanis), Elīna Siliņa (@Silina_Elina), Viktors Valainis (@ViktorsValainis), Klāvs Olšteins (@KlavsOlsteins) un Jānis Junkurs (@JanisJunkurs).

Tāpat kopš 2009.gada Tviterī izveidots un plašu sabiedrības interesi ieguvis arī Saeimas oficiālais konts @Jekaba11. Vairāk nekā 3700 sekotāju vidū ir gan privātpersonas un nevalstiskās organizācijas, gan plašsaziņas līdzekļi un valsts un pašvaldību iestādes.

Saeimas interneta kanālā var uzzināt par parlamenta sēdēs pieņemtajiem likumiem, sekot Saeimas komisiju darbam un iepazīties ar parlamenta nākamās dienas darba aktualitātēm. Saeimas Tvitera adrese ir www.twitter.com/jekaba11.

Twitter izmantošana ļauj ātri un operatīvi informēt par Saeimas darba aktualitātēm, uzrunājot arī to sabiedrības daļu, tostarp jauniešus, kas ikdienā salīdzinoši mazāk izmanto tradicionālos medijus. Ne mazāk būtiski, ka Twitter vidē var ērti sekot līdzi sabiedrības aktualitātēm un dažādiem viedokļiem.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta