Āboltiņa ar barikāžu laika žurnālistiem pie Saeimas iedegs atmiņu ugunskuru

(13.01.2012.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piektdien, 20.janvārī, par godu barikāžu aizstāvjiem uz atmiņu ugunskura iedegšanu pie Saeimas nama aicinājusi barikāžu laika žurnālistus.

1991.gada barikāžu laika notikumu atcere katra gada janvārī ir ikgadēja Saeimas tradīcija. Viens no pasākumiem, kas iedibināts jau 8.Saeimas laikā, ir Saeimas priekšsēdētāja tikšanās ar vēsturiskā barikāžu laika žurnālistiem. Arī viņiem bija nenovērtējama loma Latvijas ceļā uz neatkarības atjaunošanu, par Rīgā notiekošo ziņojot gan Latvijas iedzīvotājiem, gan ārvalstu medijiem, kuru uzmanība pirms divdesmit gadiem bija pievērsta Baltijas reģionam.

Uz pasākumu aicināti vairāk nekā 130 barikāžu laika aktīvisti, kuri 1991.gadā iesaistījās tā laika notikumu atspoguļošanā.

Lai apzinātu Latvijas neatkarības atgūšanas procesā aktīvi strādājošos mediju profesionāļus, pēdējos gados gan Latvijas Žurnālistu savienība, gan redakcijas un jebkurš cits interesents tika aicināts pieteikt aktīvos barikāžu laika mediju darbiniekus. Ja kāds barikāžu laika žurnālistikas aktīvists vēl nav pieteikts, lūdzam sazināties ar Saeimas Sabiedrisko attiecību biroju pa tālruni 67082718 vai e-pastu prese@saeima.lv.

Ugunskura iedegšana pie Saeima nama piektdien, 20.janvārī, plānota plkst.15.00.


Preses dienests

Trešdien, 24.jūlijā