Saeimas komisija ar ASV vēstnieci runās par NATO veiktās Baltijas gaisa telpas kontroles pagarināšanu

(09.01.2012.)

Lai runātu par iespējām NATO turpināt Baltijas valstu gaisa telpas kontroli arī pēc 2014.gada, kad beigsies līdzšinējā vienošanās, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti otrdien, 10.janvārī, tiksies ar ASV ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Džūdiju Gārberi (Judith Garber).

„Ar vēstnieci vēlamies runāt par gaidāmo NATO samitu, kas šī gada maijā notiks Čikāgā. Viens no Latvijai būtiskākajiem jautājumiem samita darbakārtībā būs NATO veiktās gaisa telpas kontroles turpināšana arī pēc 2014.gada,” norāda komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

„Latvijas interesēs ir šo labi iesākto sadarbību ar NATO turpināt. Modernas kaujas lidmašīnas ir dārgas, un Latvijas ierobežotās finansiālās iespējas pārskatāmā nākotnē mūsu bruņotajiem spēkiem neļaus tās pašiem iegādāties un uzturēt. Tādēļ Latvija ir ieinteresēta Lietuvā izvietoto NATO lidmašīnu misijas pagarināšanā arī pēc 2014.gada, ko vēlamies apliecināt arī ASV vēstniecei,” pauž A.Latkovskis.

Komisijas priekšsēdētājs arī atzīmē, ka jau pagājušā gada nogalē šo jautājumu viņš pārrunāja ar NATO Ģenerālsekretāra vietnieku Klaudio Bisonjero (Claudio Bisogniero), kā arī citām amatpersonām.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputātu tikšanās ar ASV vēstnieci notiks otrdien, 10.janvārī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 16, 408.telpā.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā