Saeimas deputāti apmeklēs Gaismas pils būvlaukumu

(05.12.2011.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti otrdien, 6.novembrī, apmeklēs Latvijas Nacionālās bibliotēkas topošās ēkas būvlaukumu.

„Otrdien komisija dosies izbraukuma sēdē, lai ar kultūras ministri Žanetu Jaunzemi-Grendi pārrunātu projekta īstenošanas gaitu un klātienē apskatītu bibliotēkas jaunceltni. Komisijā sākuši strādāt vairāki jauni deputātu, kuriem šī būs pirmā iespēja padziļināti iepazīties ar šīs kultūras būves celtniecības gaitu,” skaidro komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete.

„Komisija konsekventi ir atbalstījusi jaunās bibliotēkas ēkas tapšanu un sekojusi līdzi projekta realizācijas gaitai. Tagad, kad būvniecības darbi straujiem soļiem tuvojas nobeigumam, svarīgi rūpīgi plānot celtnes piepildīšanu ar vienlaikus vērtīgu, mūsdienīgu un arī saistošu saturu, lai bibliotēkas ēka savu sūtību - kļūt par mūsu tautas gaismas pili - pilnvērtīgi varētu īstenot jau 2014.gadā, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, un 2015.gadā, kad Latvija kļūs par Eiropas Savienības prezidējošo valsti,” pauž I.Druviete.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas izbraukuma sēde jaunās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas būvlaukumā (Rīgā, Mūkusalas ielā 3) notiks otrdien, 6.novembrī, plkst.10.00.

Informācija medijiem:

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, kuri vēlas piedalīties komisijas izbraukuma sēdē, aicināti pieteikties pie kultūras ministres sabiedrisko attiecību padomnieces Elīnas Bīviņas līdz 5.decembra plkst.17.00, zvanot pa tālruni 67330202 vai 29405397. Piesakoties jānorāda vārds, uzvārds un personas kods.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā