Arī 11.Saeimā Sporta apakškomisiju vadīs Ivans Klementjevs

(03.11.2011.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas deputāti ceturtdien, 3.novembrī, pirmajā sēdē par priekšsēdētāju ievēlēja Ivanu Klementjevu (SC). Viņš Sporta apakškomisiju vadīja jau 10.Saeimā.

„Viens no pirmajiem apakškomisijas uzdevumiem būs darbs pie 2012.gada valsts budžeta sporta sadaļas. Nākamais ir olimpiskais gads, tāpēc sporta federācijām jāsaņem pietiekams finansējums, lai atbilstoši sagatavotos,” uzsver I.Klementjevs. Viņš arī pauž, ka no federācijām tiks prasīta atbildīga rīcība, jo no sportistiem tiek sagaidīti pjedestāla cienīgi sasniegumi.

Par Sporta apakškomisijas sekretāru deputāti ievēlēja Dzintaru Ābiķi (Vienotība).

Apakškomisijas sastāvā strādās arī deputāti Guntars Bilsēns (ZRP), Marjana Ivanova-Jevsejeva (SC) Ņikita Ņikiforovs (SC), Vladimirs Reskājs (SC), Dmitrijs Rodionovs (SC), Raimonds Rubiks (SC), Jānis Urbanovičs (SC). Tāpat interesi strādāt apakškomisijā izrādījuši Gunārs Rusiņš un Mihails Zemļinskis (SC).

Sporta apakškomisija tika izveidota, lai padziļinātu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas darbu sporta jomā. Sporta jomas aktuālie jautājumi tika skatīti arī iepriekšējos četros Saeimas sasaukumos izveidotā tāda paša nosaukuma apakškomisijā.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli darbu sagatavošanai vai sevišķu uzdevumu veikšanai komisija no saviem locekļiem var ievēlēt ne vairāk kā divas apakškomisijas. Apakškomisijas sastāvā var iekļaut arī deputātus, kas nav attiecīgās komisijas locekļi, ja viņi tam piekrīt.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā