Juridiskā komisija otrdien turpinās darbu pie vairākiem likumprojektiem

(15.08.2011.)

Saeimas Juridiskā komisija otrdien, 16.augustā, sasaukusi divas sēdes, kurās turpinās darbu pie vairākiem būtiskiem likumprojektiem. 

Komisija, turpinot darbu pie grozījumiem Krimināllikumā, strādās ar priekšlikumiem, kas iesniegti likumprojekta galīgajam lasījumam. Saeimā jau atbalstītā likumprojekta redakcija paredz kriminālatbildību par nelikumīgu politisko partiju finansēšanu un starpniecību nelikumīgā finansēšanā lielā apmērā, kā arī par nelikumīgu finansējuma pieņemšanu un izspiešanu. 

Pilnveidojot Saeimas darba regulējumu, deputāti izskatīs otrajam lasījumam iesniegtos priekšlikumus grozījumiem Saeimas kārtības rullī. Likumprojekts paredz, ka balsošana Saeimas sēdēs notiek atklāti ar elektroniskās balsošanas iekārtas palīdzību, aizklātu balsojumu saglabājot tikai, lai lemtu par Valsts prezidenta un Satversmes tiesas tiesneša amata kandidātiem, kā to nosaka Satversme.

Tāpat komisija konceptuāli lems par ierosinājumu grozīt Saeimas kārtības rulli, kas paredz tiesības ne mazāk kā 10 tūkstošiem Latvijas pilsoņu un pastāvīgo iedzīvotāju iesniegt Saeimā kolektīvu iesniegumu, kas skar kādu likumdošanas ceļā izskatāmu jautājumu. 

Rītdienas komisijas sēdē deputāti paredzējuši arī izskatīt grozījumus Civilprocesa likumā, ko Valsts prezidents atgriezis atpakaļ Saeimai otrreizējai caurlūkošanai un kas saistīti ar kreditora un parādnieka interesēm, tostarp, uzturlīdzekļu piedziņas lietās.

Juridiskās komisijas sēdes otrdien, 16.augustā, sāksies plkst.10.00 un plkst.12.00 Jēkaba ielā 11, 426.telpā. 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.jūlijā
09:00  Parlamentārās izmeklēšanas komisijas par “Rail Baltica” projekta parlamentārās kontroles nodrošināšanu, lai apzinātu projekta īstenošanā pieļautās kļūdas un panāktu, ka tas kļūst par prioritāru valdības jautājumu un lēmumi tiek pieņemti pārskatāmi, laikus un ievērojot Latvijas valsts un visas sabiedrības intereses, ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību un valsts budžetu sēde
09:00  Eiropas Savienības Austrumu partnerības parlamentāro administrāciju dialogs par pārmaiņu vadību, sarunu vešanu un komunikāciju
09:30  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde