Saeimā diskutēs par nacionālās attīstības plānošanas stratēģiju īstenošanu

(26.04.2011.)

Saeimā piektdien, 29.aprīlī, notiks konference „Optimāls nacionālo attīstības stratēģiju ieviešanas un uzraudzības mehānisms” par Latvijas situācijai atbilstošu rīcībpolitiku, lai ieviestu efektīvu valsts plānu un stratēģiju īstenošanas mehānismu Saeimas un valdības līmenī.

„Privātais un nevalstiskais sektors pieprasa skaidru valsts attīstības vīziju un uzticamu ieviešanas mehānismu. Nacionālā attīstības plāna izstrāde 2014.-2020.gadam diemžēl vēl nav uzsākta, savukārt līdzšinējā prakse valsts plānu un stratēģiju īstenošanā ir bijusi neefektīva. Tāpat konsekventu, saskaņotu un stratēģisku rīcību pieprasa demogrāfisko, finanšu, ekonomisko, enerģētikas un citu tendenču radītie vidēja un ilgtermiņa izaicinājumi,” pauž Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Attīstības plānošanas apakškomisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis.

Kā centrālais konferences darba posms plānota diskusija par Latvijai piemērotāko attīstības plānu un stratēģiju īstenošanas mehānismu. Konferences noslēgumā paredzēts pieņemt rezolūciju, kas tiek veidota, ņemot vērā konferences dalībnieku un ekspertu iepriekš izteiktos priekšlikumus un ieteikumus, informē M.Kučinskis.

Konferences dalībnieki arī apspriedīs dažādu sektoru praktisko vajadzību pēc efektīvas valsts ilgtermiņa stratēģijas, kā arī izvērtēs citu valstu pieredzi plānu ieviešanā un šī procesa uzraudzībā.

Konferenci organizē Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Attīstības plānošanas apakškomisija sadarbībā ar Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisiju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Konferencē arī aicināti piedalīties Saeimas deputāti, nozaru un nevalstisko organizāciju pārstāvji, uzņēmēji, kā arī plānu un stratēģiju izstrādē iesaistītie eksperti.

Konference notiks piektdien, 29.aprīlī, Saeimas nama Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11, un tā sāksies plkst.10.00.


 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā