Saeimas deputāti aicina piedalīties aizlūgumā par Japānu

(25.03.2011.)

Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar Japānu aicina iedzīvotājus piedalīties ekumēniskajā aizlūgumā par Japānas zemi un tautu, kas rītvakar notiks Rīgas Domā.

„Šobrīd visas pasaules uzmanības centrā ir notikumu attīstība zemestrīces un cunami skartajos Japānas reģionos. Pasaule sniedz palīdzīgu roku dabas katastrofas postītajai zemei, un arī katrs no mums var iesaistīties un ziedot Japānas katastrofā cietušajiem. Taču bieži vien attieksme un morāls atbalsts izsaka daudz vairāk nekā materiāla palīdzība. Šis aizlūgums ir iespēja solidarizēties un parādīt, ka grūtā brīdī esam kopā ar Japānas tautu,” uzsver Saeimas priekšsēdētājas biedrs, sadarbības grupas ar Japānu deputāts Gundars Daudze.

„Latvijas un Japānas attiecības vienmēr bijušas draudzīgas un atvērtas, un pierāda, cik cieši saistīti mēs esam par spīti attālumam. Šobrīd, vienā no Japānas valsts un tautas vēstures traģiskākajiem brīžiem, mūsu pienākums ir Japānai sniegt gan tik ļoti nepieciešamo materiālo palīdzību, gan arī morālo atbalstu,” skaidro deputātu grupas sadarbībai ar Japānu priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, paužot, ka „Japānas tautas spēja tik grūtā brīdī būt stipriem, saliedētiem un pašaizliedzīgiem ir apbrīnojama”.

E.Smiltēns, atgādina, ka „Japāna bija viena no pirmajām valstīm, kas 1919.gadā atzina tikko neatkarību ieguvušo Latviju, un arī atjaunotās Latvijas valsts vēsturē ar dažādām praktiskām mērķprogrammām ir būtiski stiprinājusi Latvijas zemi un tās tautu, sevišķi izglītībā un kultūrā”.

Rītdienas aizlūgumā plānojuši piedalīties deputātu grupas sadarbībai ar Japānu priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, kā arī grupas deputāti Gundars Daudze, Ojārs Kalniņš un Silva Bendrāte.

Svētbrīdi Rīgas Domā vadīs kristīgo konfesiju vadītāji un pārstāvji. Pasākuma laikā būs iespēja ziedot Japānas zemestrīcē cietušo cilvēku atbalstam, nododot līdzekļus Japānas Sarkanajam Krustam.

Aizlūgums un koncerts „Veltījums Japānai” notiks sestdien, 26.martā, plkst.18.00 Rīgas Doma baznīcā.

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā