Saeima ieceļ Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes locekļus

(24.02.2011.)

Saeima ceturtdien, 24.februārī, amatā apstiprināja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes locekļus. Par SPRK padomes priekšsēdētāju Saeima ar balsu vairākumu apstiprināja Valdi Lokenbahu. Par SPRK padomes locekļiem Saeima šodien iecēla arī Andri Aniņu, Inesi Ikstenu, Rolandu Irkli un Gintu Zeltiņu.

V.Lokenbahs un R.Irklis pilnvaras sāks pildīt 25.februārī. Divi citi SPRK padomes locekļi - A.Aniņš, I.Ikstena - darbu uzsāks 2.jūlijā. Savukārt G.Zeltiņš jau šobrīd ir SPRK padomes loceklis, un viņa otrais pilnvaru termiņš sāksies 2.jūlijā.

Padome ir SPRK lēmējinstitūcija, kas regulatora vārdā pieņem lēmumus un izdod administratīvos aktus, kas ir saistoši konkrētiem sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem un lietotājiem.

Likumā „Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem” noteikts, ka Saeima pēc Ministru kabineta priekšlikuma uz pieciem gadiem ieceļ amatā regulatora priekšsēdētāju, kas ir arī padomes priekšsēdētājs un četrus padomes locekļus. Ministru kabinets padomes locekļu amata pretendentus izraugās konkursa kārtībā.

 

 

Saeimas Preses dienests

 

 

 

Ceturtdien, 4.jūlijā