Saeimas komisija iztaujās tiesībsarga amata kandidātus

(21.02.2011.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti otrdien, 22.februārī, tiksies ar izvirzītajiem tiesībsarga amata kandidātiem Juri Jansonu un Anitu Kovaļevsku. Deputāti plāno iepazīties ar kandidātu līdzšinējo darba pieredzi un noskaidrot pretendentu redzējumu par tiesībsarga lomu cilvēktiesību jomas aktualitāšu risināšanā.

„Saeimai jāizvēlas labākais pretendents, kurš godprātīgi pārstāvētu sabiedrības intereses un aizstāvētu iedzīvotāju tiesības,” norāda komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene. Viņa uzsver, ka tiesībsargam jābūt ekspertam cilvēktiesību aizsardzības jomā, viņam jābūt ar labu reputāciju un izpratni par tiesībsarga funkcijām: aizsargāt cilvēktiesības, sekmēt vienlīdzīgas attieksmes principa ievērošanu un jebkāda veida diskriminācijas novēršanu. Tiesībsarga pienākumos ir arī izvērtēt un veicināt labas pārvaldības principa ievērošanu valsts pārvaldē, atklāt trūkumus savas jomas tiesību aktos un to piemērošanā un veicināt to novēršanu, sekmēt sabiedrības izpratni par cilvēktiesībām un to aizsardzības mehānismiem.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde notiks otrdien, 22.februārī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 16, 403.telpā.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā