Saeimas apakškomisija vērtēs asistenta pabalsta piešķiršanu redzes invalīdiem

(07.02.2011.)

Saeimas Sociālās drošības apakškomisijas deputāti otrdien, 8.februārī, uz sēdi aicinājuši atbildīgās amatpersonas, lai iztirzātu problēmas pabalsta piešķiršanā neredzīgām personām.

„Redzes invalīdiem pabalsts par asistenta izmantošanu pienākas jau no janvāra, bet komisijā esam saņēmuši satrauktus zvanus, ka pabalsti par asistenta izmantošanu janvārī tiks samaksāti tikai februāra beigās. Tas faktiski nozīmē, ka pakalpojums, ko apmaksā valsts, redzes invalīdiem pagaidām jāsedz no savas kabatas,” situāciju raksturo apakškomisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

A.Barča informē, ka deputāti vēlas noskaidrot, kādēļ radusies aizkavēšanās ar pabalstu izmaksu un vai pastāv vēl kādi birokrātiski šķēršļi pabalstu piešķiršanā un izmaksāšanā.

Uz apakškomisijas sēdi rīt aicināti pārstāvji no Labklājības ministrijas un Nodarbinātības valsts aģentūras.

Jau ziņots, ka Saeima 2010.gada beigās pieņēmusi grozījumus Invaliditātes likumā, paredzot no 2011.gada ieviest pabalstu 1.grupas redzes invalīdiem par asistenta izmantošanu līdz 10 stundām nedēļā.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sociālās drošības apakškomisijas sēde notiks otrdien, 8.februārī, plkst.14.00 Jēkabā ielā 10/12, 210.telpā. 



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā