Saeimas deputāti pauž atbalstu bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas dalībai ES un NATO

(03.02.2011.)

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti ceturtdien, 3.februārī, tiekoties ar bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas parlamenta deputātu grupas sadarbībai ar Baltijas valstīm delegāciju, pauda atbalstu Maķedonijai ceļā uz Eiropas Savienību (ES) un NATO.

Deputāti atzinīgi vērtēja Balkānu valstu, īpaši  bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas, sasniegumus, gatavojoties dalībai ES. Savukārt komisijas sekretārs Kārlis Seržants vilka paralēles starp situāciju  bijušajā Dienvidslāvijas Republikā Maķedonijā šodien un notikumiem Latvijā pirms 20 gadiem: „Deviņdesmito gadu sākumā mēs varējām tikai cerēt, ka kļūsim par pilnvērtīgu ES un NATO dalībvalsti. Līdzīgi kā Maķedonija šodien, mēs tolaik nospraudām konkrētus mērķus un pārrunu ceļā novērsām šķēršļus.”

Bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas delegācijas pārstāvji apliecināja gatavību turpināt darbu, lai jau tuvākajā nākotnē kļūtu par pilntiesīgu ES un NATO valsti, un pateicās Saeimas deputātiem par pausto atbalstu.

No 1. līdz 3.februārim Latvijā vizītē uzturas bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas parlamenta deputātu grupas sadarbībai ar Baltijas valstīm delegācija. Maķedonijas parlamentu vizītē pārstāv grupas priekšsēdētāja Liljana Popovska (Liljana Popovska), kā arī deputāti Olivers Aleksovskis (Oliver Aleksovski), Zumrete Jakupi (Zumrete Jakupi) un Nikola Kurkcijevs (Nikola Kurkciev).

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā