Saeimas komisijā diskutēs par problēmām jauniešu veselības jomā

(10.01.2011.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija otrdien, 11.janvārī, iepazīsies ar aktuālo situāciju un problēmām jauniešu veselības jomā.

„Pētot Latvijas jauniešu veselību uz citu Eiropas valstu fona, vairāki speciālisti secinājuši, ka situācija ir kritiska. Pārāk daudz alkohola un tabakas, neveselīgi ēšanas paradumi, mazkustīgs dzīvesveids, salīdzinoši augsti mirstības rādītāji. Turklāt ļaunākais ir tas, ka paši jaunieši par to maz uztraucas,” uzsver Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča. Viņa informē, ka deputāti rītdienas sēdē uzklausīs speciālistus par aktuālajām problēmām un iespējamajiem risinājumiem, lai uzlabotu situāciju jauniešu veselības jomā.

Uz komisijas sēdi aicināti pārstāvji no Veselības ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Ģimenes plānošanas un seksuālās veselības asociācijas „Papardes zieds”, Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras pasniedzēja Anda Karnīte, sociologs, firmas „SKDS” direktors Arnis Kaktiņš un ārsts, Rīgas Stradiņa Universitātes vieslektors Uldis Mitenbergs.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēde notiks otrdien, 11.janvārī, plkst.9.00 Jēkaba ielā 10/12, 210.telpā.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā