2010.gadā uz pusi pieaudzis Saeimas apmeklētāju skaits

(06.01.2011.)

Aizvadītājā gadā Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā iegriezušies uz pusi vairāk apmeklētāju nekā 2009.gadā. Pērn centra pakalpojumus izmantojis 3341 apmeklētājs, bet 2009.gadā - 2230.

Saeimas apmeklētāju skaits būtiski pieaudzis tieši pēc Apmeklētāju un informācijas centra izveides 2009.gada sākumā. Līdz tam piecu gadu laikā Saeimā vērsušies vien 840 apmeklētāji. 

Iedzīvotāji pagājušajā gadā aktīvi izmantojuši arī iespēju informāciju par parlamenta darbu iegūt pa Saeimas informatīvo tālruni 67087321. Gada laikā pavisam reģistrēti 1649 zvani, savukārt 2009.gadā - 1205. Visvairāk zvanu saņemts septembrī, salīdzinoši liela iedzīvotāju aktivitāte bijusi arī novembrī un decembrī.

Tāpat aizvien biežāk iedzīvotāji izmantojuši iespēju jautājumus uzdot pa e-pastu info@saeima.lv. 2010.gadā to skaits bija gandrīz četri simti, kas vairāk nekā četras reizes pārsniedz 2009.gada statistiku.

Vēršoties centrā, iedzīvotājus visvairāk interesējusi Saeimas deputātu un komisiju kontaktinformācija, kā arī uzziņas par likumprojektu virzību un cita ar Saeimas darbu saistīta informācija.

Pagājušajā gadā iedzīvotāji 507 reizes izmantojuši iespēju Apmeklētāju un informācijas centra telpās tikties ar Saeimas deputātiem un Saeimas amatpersonām.  

Pērn Saeimā saņemti 5614 privātpersonu iesniegumi, kas ir par gandrīz 300 iesniegumiem vairāk nekā 2009.gadā. Visvairāk iesniegumu atsūtīts pa pastu un iesniegts personīgi, taču to nosūtīšanai izmantots arī e-pasts un fakss. Visvairāk iesniegumu adresēts atsevišķiem Saeimas deputātiem un komisijām, kā arī frakcijām.

Apmeklētāju un informācijas centrs tika izveidots 2009.gada sākumā, lai pilnveidotu parlamenta dialogu ar sabiedrību, kā arī veicinātu privātpersonu līdzdalību Saeimas darbā. Centra darbinieki sniedz uzziņas par parlamenta darbu, iespējām tikties ar Saeimas amatpersonām un apmeklēt Saeimas namu. Centra telpās var iepazīties arī ar informatīvajiem materiāliem un multimediju prezentācijām par Saeimu, tās vēsturi un darbu. Apmeklētāju centrā privātpersonas var iesniegt arī rakstveida iesniegumu Saeimai, kā arī uzzināt par iesnieguma virzību un atbildes sniegšanas termiņiem.

Apmeklētāju un informācijas centrs atrodas Rīgā, Jēkaba ielā 16 (ieeja no Trokšņu ielas). Tas pieņem apmeklētājus katru darba dienu no plkst.9.00 līdz 16.30. Lai iekļūtu centrā, nav nepieciešama caurlaide. Uzziņas iespējams saņemt ne tikai klātienē, bet arī pa Saeimas informatīvo tālruni 67087321 un e-pastu info@saeima.lv.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā