Ievēlēta vadība 14 Saeimas komisijām

(08.11.2010.)

Līdz 8.novembrim uz savu pirmo sēdi sanākušas 14 jaunievēlētās Saeimas pastāvīgās komisijas. Komisiju pirmajās sēdēs ievēlēta komisiju vadība.

8.novembrī uz sēdēm sanāca deviņas komisijas, un tika nolemts, ka Saeimas Pieprasījumu komisiju vadīs deputāts Augusts Brigmanis (ZZS), Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju – deputāte Ingrīda Circene (Vienotība), Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju – deputāts Andris Bērziņš (ZZS/Vidzeme), Juridisko komisiju – deputāte Ilma Čepāne (Vienotība).

Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs turpmāk būs deputāts Gundars Daudze (ZZS), Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs – deputāts Andris Bērziņš (ZZS/Zemgale), Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja – deputāte Aija Barča (ZZS), Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs – deputāts Jānis Reirs (Vienotība) un Pilsonības likuma izpildes komisijas priekšsēdētājs – deputāts Visvaldis Lācis (VL-TB/LNNK).

Pagājušajā nedēļā tika ievēlēta vadība piecās Saeimas komisijās. Eiropas lietu komisiju vadīs Imants Lieģis (Vienotība), Saimniecisko komisiju – deputāte Ilze Viņķele (Vienotība), Izglītības kultūras un zinātnes komisiju – deputāte Ina Druviete (Vienotība), Ārlietu komisiju – deputāts Ojārs Kalniņš (Vienotība) un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisiju – deputāts Ainars Latkovskis (Vienotība).

Pārējo divu komisiju vadība tiks ievēlēta komisiju sēdēs 9.novembrī. Plānots, ka pulksten 9.30 notiks Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde, savukārt pēc Saeimas ārkārtas sēdes – Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde. 

Komisiju pirmajās sēdēs tika ievēlēti arī komisiju priekšsēdētāju biedri un komisiju sekretāri.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas, un ar to sastāvu iespējams iepazīties šeit: http://bit.ly/aaA11I 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā