Solvita Āboltiņa tiekas ar latviešu jauniešiem no ASV un Austrālijas (foto)

(21.06.2010.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa pirmdien, 21.jūnijā, tikās ar latviešu jauniešiem no Amerikas Savienotajām Valstīm un Austrālijas, kuri Latviju iepazīst programmas „Sveika, Latvija!” ietvaros.

Līdz ar latviešu diasporas jauniešiem Saeimā viesojās arī viņu vienaudži no Bērzgales pamatskolas un Grundzāles pamatskolas, kurās ārzemju latviešu jaunieši iepriekš viesojušies.

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētāja biedre iepazīstināja jauniešus ar Saeimas darbu, parlamenta struktūru, kā arī sniedza īsu ieskatu likumdošanas procesā. Atbildot uz jauniešu jautājumu, kas viņai visvairāk patīk darbā parlamentā, S.Āboltiņa minēja iespēju tikties ar dažādiem cilvēkiem un sniegt ieguldījumu valsts attīstībā. „Lielu gandarījumu sniedz brīži, kad pēc saspringta darba un diskusijām izdodas pieņemt Latvijai būtiskus lēmumus,” atzina S.Āboltiņa.

Jaunieši arī interesējās par Saeimas vēlēšanām un Valsts prezidenta ievēlēšanas kārtību, S.Āboltiņas hobijiem, kā arī, kādu izglītību nepieciešams iegūt, lai kļūtu par Saeimas deputātu.

Amerikas Latviešu apvienības izveidotās un finansētās mācību programmas - mācību ceļojuma „Sveika, Latvija!” laikā savu etnisko dzimteni apmeklē 13 latviešu jaunieši no ASV un Austrālijas.

Divu nedēļu ilgā mācību brauciena laikā jaunieši iepazīstas ar Latvijas vēsturiskajām vietām, apmeklē pilsētas un tiekas ar saviem Latvijas vienaudžiem. Jaunieši jau apmeklējuši Okupācijas muzeju, Krišjāņa Barona muzeju, viesojušies Aglonā un Cēsīs, savukārt vēl dosies uz Rundāles pili, kā arī saskaņā ar latviskām tradīcijās svinēs Jāņus.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624322569768/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt