Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze dosies vizītē uz ASV

(24.05.2010.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze no 24. līdz 27.maijam uzturēsies darba vizītē ASV, kur kopā ar Baltijas valstu un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētājiem apmeklēs ASV Kongresu un tiksies ar ietekmīgām ASV amatpersonām.  

Saeimas priekšsēdētāja vizīte ASV notiks Baltijas un Ziemeļvalstu (NB 8) parlamentu priekšsēdētāju sadarbības ietvaros ar mērķi stiprināt kontaktus ar ASV parlamentu. Uz Vašingtonu dosies arī parlamentu priekšsēdētāji no Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas un Īslandes.

Vizītes laikā plānots runāt par ciešāku sadarbību likumdošanas jomā, globālās drošības jautājumiem, sadarbību NATO ietvaros, attiecībām ar Krieviju, situāciju Afganistānā, ES kaimiņvalstu politiku, kā arī enerģētisko drošību.    

Apmeklējot ASV Kongresu, Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētāji tiksies ar ASV Pārstāvju palātas priekšsēdētāju Nensiju Pelozi (Nancy Pelosi) un Pārstāvju palātas Ārlietu komitejas priekšsēdētāju Hovardu Bermanu (Howard L. Berman). Parlamenta priekšsēdētāji Vašingtonā tiksies arī ar ASV valsts departamenta pārstāvjiem.

Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu vadītāji piedalīsies arī paneļdiskusijā par ASV un Baltijas - Ziemeļvalstu sadarbības stiprināšanas iespējām.

ASV vizītes ietvaros Gundars Daudze Latvijas vēstniecībā Vašingtonā tiksies ar latviešu kopienas pārstāvjiem.

Pirmā Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētāju vizīte ASV notika 2004.gada, 2005.gadā kopīgi apmeklēta Ukraina, bet 2007.gadā - Gruzija. 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā