Karina Pētersone tiekas ar jauno Alžīrijas vēstnieku (foto)

(11.05.2010.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone otrdien, 11.maijā, tikās ar Alžīrijas Tautas Demokrātiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Abdelkaderu Kemri (Abdelkader Khemri), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē. Tikšanās laikā pārrunātas abu valstu līdzšinējās divpusējās attiecības, kā arī iespējas veicināt politiskos un ekonomiskos kontaktus.

Sveicot viesi Saeimā, K.Pētersone pauda cerību, ka jaunā vēstnieka pilnvaru laikā abu valstu attiecības kļūs intensīvākas. „Alžīrija ir nozīmīgs spēlētājs Vidusjūras reģionā, Āfrikā un globālajā politikā kopumā. Latvija ir ieinteresēta veidot aktīvu sadarbību dažādos ekonomikas sektoros, piemēram, enerģētikā, lauksaimniecībā, kā arī stiprināt kontaktus kultūras un mākslas jomā,” teica Saeimas priekšsēdētāja biedre.

Pārrunājot Latvijas un Alžīrijas divpusējās attiecības, akcentēta politiķu un uzņēmēju tiešo kontaktu nozīme. Puses bija vienisprātis par nepieciešamību intensificēt parlamentāros kontaktus. K.Pētersone nāca klajā ar iniciatīvu abu valstu parlamentos izveidot parlamentārās sadarbības grupas, kā arī izteica uzaicinājumu Alžīrijas parlamenta delegācijai apmeklēt Saeimu.

Latvijas un Alžīrijas uzņēmēju kontaktu veidošanai Saeimas priekšsēdētāja biedre rosināja aktīvāk izmantot starptautisko izstāžu sniegtās iespējas. Arī Alžīrijas vēstnieks sarunas gaitā pauda viņa valsts ieinteresētību veidot ekonomiskos kontaktus ar Latvijas mašīnbūves, pārtikas rūpniecības, būvmateriālu ražošanas un ķīmiskās rūpniecības uzņēmumiem.

„Latvijas uzņēmumiem ir labas iespējas ienākt lielajā Alžīrijas tirgū,” pauda vēstnieks. Viņš apliecināja, ka Alžīrija ir atvērta arī sadarbībai enerģētikas sektorā, kā piemēru minot nesen ar Poliju noslēgto vienošanos par gāzes piegādi.   

Ar jauno Alžīrijas vēstnieku šodien tikās arī Saeimas deputātu grupas „Eiropas parlamentārieši Āfrikai” priekšsēdētāja Ingrīda Circene. Tikšanās laikā tika pārrunāti Āfrikas reģiona problēmu iespējamie risinājumi, tostarp, cīņa pret HIV/AIDS izplatību un terorismu.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157623915344967/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/SaeimaSAB#p/u/0/T7i3yaGoKYk
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde