Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze dosies oficiālā vizītē uz Horvātiju

(23.03.2010.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze no 24. līdz 27.martam uzturēsies oficiālā vizītē Horvātijā, kur plānots tikties ar šīs valsts augstākajām amatpersonām.

Vizītes laikā plānots pārrunāt Latvijas un Horvātijas divpusējās attiecības, tostarp ekonomisko sadarbību. Dienas kārtībā būs arī drošības politikas jautājumi, situācija Rietumbalkānos un enerģētikas drošības problēmas, kā arī Horvātijas progress, risinot sarunas par iestāšanos Eiropas Savienībā.
 
„Latvijas un Horvātijas attiecības ir ļoti labas, un mums ir jāizmanto šis potenciāls, lai vēl vairāk stiprinātu abu valstu divpusējo sadarbību, ekonomiskos kontaktus un sadarbību NATO ietvaros. Latvija atbalsta Eiropas Savienības paplašināšanās procesu un atbalsta Horvātijas uzņemšanu ES pēc pievienošanās sarunu sekmīga noslēguma. Es augstu novērtēju to, ka starp abu valstu parlamentiem ir izveidojusies sekmīga sadarbība un Latvijai ir labs sadarbības partneris Eiropas dienvidaustrumos”.

G.Daudzem Zagrebā plānotas tikšanās ar Horvātijas Republikas parlamenta priekšsēdētāju Luku Bebiču (Luka Bebič) un vicepriekšsēdētāju Vladimiru Šeksu (Vladimir Šeks), Valsts prezidentu Ivo Josipoviču (Ivo Josipovič) un Horvātijas ārlietu un Eiropas integrācijas ministru Gordanu Jandrokoviču (Gordan Jandrokovič). Vizītes ietvaros Latvijas parlamentārieši tiksies arī ar Horvātijas parlamenta Ekonomikas komisijas priekšsēdētāju Draganu Kovačeviču (Dragan Kovačevič), Finanšu un budžeta komisijas priekšsēdētāju Goranu Mariču (Goran Marič) un Nacionālās komisijas deputātiem. 

Saeimas priekšsēdētāju vizītē pavadīs Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Vineta Muižniece (TP) un Ārlietu komisijas sekretārs Sergejs Mirskis (SC).

Šī būs Saeimas priekšsēdētāja atbildes vizīte Horvātijas parlamenta priekšsēdētāja Latvijas apmeklējumam. Luka Bebičs Latviju oficiālā vizītē apmeklēja 2008.gada septembrī.

Piektdien, 29.martā